Heksenberg-NEC blijft knokken voor de punten. De ploeg manifesteert zich nu al als “koploperkiller”

Tegen koploper Walram werd een verdienstelijk punt mee teruggenomen naar Heerlen. Het is dan ook elke week stuivertje wisselen voor de koppositie in de derde klasse B. Was het Vorige week was koploper FC Hoensbroek het “haasje” want de mannen van trainer Kevin Nowacki pakte de volle winst en bleven de drie punten verdiend in Heerlen-Noord. Ook, tot en met afgelopen zondag, nieuwe koploper Walram uit Valkenburg moest thuis genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Dus is de benaming “koploperkiller” zeker niet onterecht te noemen. Met vier behaalde punten uit twee (top)-wedstrijden is de ploeg opgekropen naar de achtste plaats met 22 punten in de derde klasse B.

Het was overigens vanaf het begin van de wedstrijd meteen duidelijk dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden. Walram was de betere ploeg en zette Heksenberg dan ook met de rug tegen de muur. Diverse kansen werden echter om zeep geholpen en mede dankzij zeer goed keeperswerk van Kay van Eijk werd de rust zonder kleerscheuren gehaald. Ook Heksenberg-NEC had in de eerste helft twee goede kansen. Na een mooie counter werd de omhaal van Jeraysel Blijden volledig gemist maar de beste kans was voor Zuedion Fonseca. Oog in oog met de doelman van Walram wist hij deze kans niet te verzilveren en schoot de bal net naast het doel. Eerlijk is eerlijk: want het zou wél onverdiend zijn geweest. Maar ja, zo gaat dat meestal in het voetbalwereldje.

In de tweede helft kwam Heksenberg-NEC wat beter in de wedstrijd en controleerde zelfs de wedstrijd. Totdat de scheidsrechter een onterechte strafschop gaf door een vermeende klap aan aanvoerder Ralph Cornips van Walram. Dezelfde aanvoerder schoot de strafschop dan ook feilloos in en Heksenberg-NEC stroopte de mouwen nogmaals op. Echte kansen leverde het niet op tot het moment dat good-old Mo Ouaissa ook oog in oog kwam met de keeper van Walram. Helaas werd deze kans ook niet gepakt en moesten de meegekomen supporters van Heksenberg-NEC wachten tot de 88 minuut. Een vrije trap werd in het 16-metergebied gedropt en de bal kwam recht voor de voeten van Steven de Winter en eindelijk hadden de supporters reden tot juichen 1-1 dus, welke stand ook de eindstand was.

Qua voetbal niet verdiend want Walram was de betere ploeg maar de beloning voor deze ene punt was voor hun inzet en het vertrouwen dat ze na een achterstand niet opgeven. Omdat Alfa Sport hun wedstrijd wel gewonnen hadden met 3-0 tegen Langeberg, speelt Heksenberg-NEC komende zondag 26 maart thuis op sportpark De Varenbeuk tegen de nieuwe koploper Alfa Sport. Wie kan dat zeggen dat ze drie weken achter elkaar tegen de koploper mogen spelen. Weinig verenigingen toch. Eenieder die Heksenberg-NEC een warm hart toedraagt zal dan ook met argusogen uitzien of de derde wedstrijd tegen de koploper weer gunstig uitpakt-W.B.

Affiche: leuke aankondiging Walram-Heksenberg-NEC zondag 19 maart jl.