KVC Oranje contra FC Hoensbroek

Komende zondag ontmoeten KVC Oranje en FC Hoensbroek elkaar in Bleijerheide. Het betreft de tweede confrontatie tussen beide clubs in de voetbaljaargang 2022-2023.

Eerder dit seizoen, in Hoensbroek, was de ploeg van trainer Roger Andre, FC Hoensbroek, de betere, maar won niet. KVC Oranje ontsnapte destijds aan een nederlaag. Het was en bleef 0-0. Zo kijkend zou je kunnen denken dat FC Hoensbroek favoriet is voor de nu op het programma staande ontmoeting. De stand op de algemene ranglijst geeft ook ruimt voor zo’n analyse. FC Hoensbroek heeft immers zes punten meer verzameld dan KVC Oranje (zij het dat de ploeg uit Hoensbroek één duel meer heeft gespeeld0 en staat maar drie punten achter koploper Walram. Daar staat tegenover dat KVC Oranje in de tweede periode stiekem de koppositie heeft ingenomen, en dat overigens met overtuiging. Alle (vier) tot op heden gespeelde ontmoetingen werden gewonnen. Een 100%-score dus, geen punten laten liggen. Alle andere ploegen in 3B hebben minimaal vijf (!) verliespunten op hun conto.

KVC Oranje zou maar wat graag weer de nacompetitie in willen, voor promotie welteverstaan, iets waar men de afgelopen seizoenen onder naar FC Kerkrade-West vertrekkend trainer Paul van Putten vaker in  slaagde. In het seizoen 2017-2018 lukte dat in 4B. Uiteindelijk vormde Haslou een struikelblok. In Elsloo werd, na verlening, met 3-2 verloren. Een jaar later werd men kampioen, met promotie naar de derde klasse als logisch gevolg, Vorig seizoen hield FC Geleen-Zuid oranje-wit in een zinderende finale (3-3) in Brunssum na penalty’s af van promotie naar de tweede klasse.

FC Hoensbroek gaat zeker niet meewerken aan de wensen van KVC Oranje. De ploeg van Roger Andre is in de race om kampioen te worden en zal een titel willen blijven nastreven. Promotie worden met FC Hoensbroek is overigens iets wat Andre al vaker heeft bewerkstelligd. Je kunt dus wel stellen dat we het zondag van doen hebben met twee kwalitatief sterke, succesvolle, oefenmeesters.

Het kan haast niet anders, of er staat een mooie pot voetbal voor de deur, komende zondag in Sportpark Bleijerheide, aan de Voorterstraat in Kerkrade. Anders geformuleerd, er lijkt een echte aanrader voor de voetballiefhebber op het programma te staan.

KVC Oranje en FC Hoensbroek heten u graag welkom, zondag om 14.30 uur.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)