Drukbezochte opening Opus 9 van Philharmonie Zuid-Nederland

De officiële opening van Opus 9, zoals philharmonie zuidnederland haar nieuwe onderkomen in de Theresiakerk in Maastricht heeft omgedoopt, is vrijdag 17 maart druk bezocht. Niet alleen genodigden en relaties kwamen een kijkje nemen, ook veel buurtgenoten en ‘oud gebruikers’ van de kerk waren door het orkest uitgenodigd en maakten hier massaal gebruik van. Ruim 400 belangstellenden waren aanwezig bij de openingswoorden van intendant Stefan Rosu en burgemeester Annemarie Penn-te Strake, die muzikaal werden ingeleid door cellist Gabriel Arias Luna, begeleid door zijn zijn vrouw Maki Miyashita op piano.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake haalde de lange historie van professionele, klassieke muziek aan in Maastricht die reeds dateert vanaf 1883. Een historie die de gemeente wil blijven koesteren. Ze gaf aan verheugd te zijn dat het orkest nu zijn eigen locatie heeft om kantoor te houden, te repeteren en verdere activiteiten te ontwikkelen.

 Bovendien is het een geweldige herbestemming van de kerk en biedt deze oplossing ook voor de gemeente en Theater aan het Vrijthof verdere mogelijkheden”, gaf ze aan. De burgemeester stipte ook de samenwerking met Eindhoven aan, waar het orkest ook een thuishaven heeft en blijft repeteren en kantoor houden. Tenslotte prees ze enorme ontwikkeling van het orkest, zoals dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden.

Redactie van Parkstad Actueel/Ton Reijnaerts

Foto’s: Focuss22