Na een Corona editie in September 2022, is er dit jaar weer een reguliere  Parelloop  Op 2 april gaan we weer van start in Brunssum.

De Parelloop die ook wel bekend staat als De Parel van Brunssum is een wedstrijd op (inter)nationaal niveau, met van oudsher een zeer goed deelnemersveld. In 2019 liepen 30 atleten een tijd onder de 30 minuten, waardoor de Parelloop een van de snelste 10 kilometer wedstrijden ter wereld is. Dit jaar zal er vooral aandacht zijn voor de nationale en regionale toppers in de 33e Parelloop.

Maar deze wedstrijd is niet alleen interessant voor de toppers. Nee, dit hardloopevenement is vooral ook een gezellig samenzijn én een gezellig samenlopen voor de recreatieve loper voor wie het meelopen en de finish bereiken al een mijlpaal is.

De afstanden variëren van 500 meter tot 10 km, dus er is altijd een run die bij je past. Van jong tot oud en van individuen tot bedrijventeams! Al meer dan 30 jaar komen er duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Brunssum voor een mooi rondje Parkstad tijdens deze internationale top run.

PARCOURS
Het parcours loopt via de Oude Markt en de Prins Hendriklaan, door het gezellige centrum van Brunssum. Het parcours is lichtglooiend. 

BEREIKBAARHEID & PARKEREN
Auto
Het parcours van de Parelloop loopt voor een groot deel door het centrum van Brunssum en zal worden afgezet met hekken en lint. Houd daarom rekening met extra vertraging in verband met omleidingen.

Parkeren is mogelijk in de omliggende wijken, op de Oude Markt, het Koutenveld, het parkeerterrein aan het Alsdorfplein en bij de Lidl ingang Joseph Haydnstraat.

Openbaar vervoer
Zie www.9292.nl  voor actuele informatie betreffende openbaar vervoer.

INFORMATIE
Voor meer informatie, zie www.parelloop.nl 

Foto en Tekst: Parelloop Brunssum