KSV HELIOS STRIJDEND TEN ONDER

In deze laatste competitiewedstrijd van de Regionalliga heeft Helios zaterdag in Oud Zumpelveld nipt verloren van KG Hagen / Westerholt. Het was de beste seizoenwedstrijd van de Simpelveldse atleten.  Maar het was net niet voldoende om het combinatie-team uit het Ruhrgebied te verslaan. Helios behaalde 281 relatiefpunten Hagen 293. Door dit resultaat eindigde KG Hagen/Westerholt als derde in de Regionalliga NRW competitie, KSV Helios finishte als vierde.

Drie weken geleden verloor Helios de uitwedstrijd met flinke cijfers. De slechtste seizoenprestatie zorgde voor een fikse kater bij trainers en atleten. Helios was er dan ook op gebrand om zich in deel twee van het tweeluik te revancheren. Alle atleten zochten de grens van hun mogelijkheden op. Het was de enige manier om er tegen de sterke tegenstander een overwinning uit te kunnen uitslepen. Deze tactiek betekende wel dat er risico’s genomen moesten worden. Het resulteerde in liefst acht persoonlijke records voor de Simpelveldenaren, maar ook een aantal misbeurten in de poging om toch voorbij Hagen/Westerholt te kunnen komen. 

De  spannende wedstrijd, een gevecht voor ieder punt, zowel bij het trekken als het stoten, bracht het publiek in Oud Zumpelveld op het puntje van de stoel. Het onderdeel trekken werd uiteindelijk door Helios verloren: 83.5 tegen 104 relatiefpunten. Bij het onderdeel stoten lag de thuisploeg steeds net iets voor. Uiteindelijk won men dit onderdeel met 197,7 tegen 189 relatiefpunten. Alles bij elkaar opgeteld was het net niet voldoende om de wedstrijd te winnen: deze ging met 1-2 naar de gasten uit het Ruhrgebied.
Maar het dankbare en terechte applaus van de thuissupporters na afloop sprak boekdelen. Revanche gelukt, seizoen in stijl afgesloten.   

De resultaten in een overzicht

naam trekken stoten totaal relatiefpunten
Nina Steinschuld pr           59 pr        70 pr      129 40,0
Bas Goorden 58 72 130
Dani Steinschuld pr           66 pr       85 pr     151 51,0
Daan Huits 87 109 196 57,0
Max Vanhouttem 107 pr     136 243 63,0
Adrian Mikitisin 115 pr     148 263 70,0