Sporting Heerlen roemloos ten onder in regenachtig Maastricht

Maastricht – Op een regenachtige zondagmiddag 26 maart stond de wedstrijd tussen vv Maastricht West en Sporting Heerlen op het programma op sportpark West. Sporting Heerlen had enkele dagen geleden nog de resterende 7 minuten succesvol uitgespeeld op bezoek bij vv Eijsden en ging dus met een goed gevoel opnieuw richting het Westen. 

1 goal zorgt voor verschil in eerste helft

De eerste helft begon een kwartiertje later als gepland vanwege veldproblemen. Scheidsrechter Kolenberg twijfelde aan de kwaliteit van het hoofdveld en gaf de aanvoerders van beide ploegen de keuze op welk veld ze wilde spelen. De thuisploeg gaf aan op het grasveld te willen spelen waar Sporting Heerlen aangaf liever uit te wijken naar het kunstgrasveld. De scheidsrechter ging uiteindelijk in de keuze van de uitploeg mee. In de eerste helft gebeurde eigenlijk een hele lange tijd zo goed als niks, totdat Sporting Heerlen haar tegenstander in de wedstrijd probeerde helpen in de 35ste minuut. Een slechte terugspeelbal belandde tussen de verdediging en de keeper in en kon worden overgenomen door vv Maastricht West. Zij gingen met z’n tweeën op keeper Dave Lieveld af, maar Danny Schreurs kreeg de bal niet goed onder controle en verzilverde deze opgelegde kans niet. Even later was het voor diezelfde Danny Schreurs wel raak. Een perfect afgemeten voorzet vanaf rechts kon van dichtbij met het hoofd in de rechterhoek worden binnen gewerkt. Hij bepaalde hiermee de ruststand, 1-0. 

Vv Maastricht West loopt uit in slordige tweede helft

Ook in de tweede helft werd er door beide ploegen niet heel veel gecreëerd. Toch verdubbelde vv Maastricht West de voorsprong via Robbie van Dijk tien minuten na de rust. Een vrije trap van 20 meter ging dwars door de muur heen en belandde in de linkerhoek achter Sporting Heerlen-doelman Dave Lieveld, die de bal in de andere hoek verwachtte. Sporting Heerlen probeerde het hierna nog wel, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Een kwartier voor tijd haalde Sporting Heerlen-verdediger Cain Strufer zijn directe tegenstander neer in de hoek van het zestien meter gebied en scheidsrechter Kolenberg kon niet anders doen dan een penalty geven. Danny Schreurs wist wel raad met dit buitenkansje en hij zette hiermee de 3-0 eindstand op het bord. Sporting Heerlen werd 5 minuten voor tijd nog een beetje gevaarlijk via Ebenezer Adom-Ametefe. Zijn kopbal kon echter makkelijk gepareerd worden door de doelman van de thuisploeg. 

Heer te gast in Heerlen

Volgende week krijgt Sporting Heerlen in de strijd tegen degradatie opnieuw een kans om drie punten te pakken. RKSV Heer is dan de tegenstander op sportpark Grasbroek.

Tekst: Niek Crombach
Foto: Sporting Heerlen