Heksenberg-NEC verliest helaas met 0-2 van Alfa Sport,  Helaas een nederlaag die voorkomen had kunnen worden.

een oud gezegde: driemaal is scheepsrecht komt dientengevolge in de ware zin van het woord vaak uit. Maar ook als dit niet het geval zal zijn is dit zeker geen onbekend gegeven, in tegendeel en zelfs ongeacht het thema of onderwerp waar het over gaat. In dit geval beperken ons op sportgebied en dan betrekking hebbende op voetbalvereniging Heksenberg-NEC, welke afgelopen zondag thuis op sportpark De Varenbeuk uit moest komen tegen Alfa Sport uit Oirsbeek. Bij winst zou het hierboven aangehaalde oude gezegde driemaal is scheepsrecht, van toepassing zijn geweest. Zoals bekend klopte zij op zondag 12 maart eerst thuis FC Hoensbroek met 1-0 en vervolgens speelde ze op zondag 19 maart uit in Valkenburg bij Walram gelijk met 1-1. De twee genoemde teams waren op dat moment mede koploper in de derde klasse B. Als ze dus afgelopen zondag tegen het bezoekende Alfa Sport, ook al een mede koploper, zouden winnen of gelijk spelen kon er met recht gesproken van het gegeven dat zij “koploperkiller” zouden zijn. Maar helaas viel deze ambitie tegen Alfa Sport in duigen door de 0-2 nederlaag..

 

De wedstrijd:
Een sterk startend Heksenberg-NEC wist in het eerste kwart van de wedstrijd direct enkele gevaarlijke uitbraken te noteren. Het leek er dan ook op dat het voor Heksenberg-NEC een leuke middag zou gaan worden. Een afstand schot dat net over werd geschoten, gevolgd door een goede redding van de doelman van Alfa Sport, die in de rebound afgerond had moeten worden.
De 1-0 voorsprong wou echter maar niet vallen Maar het tij keerde vrij vlug. Want tijdens de eerste keren dat Alfa Sport voor de goal kwam was het raak. Een goede voorzet werd binnen gekopt door Stan Wolters voor de ploeg uit Oirsbeek. Ineens was het grote gevaar van de thuisploeg weg, Gevolg: er moest vaker achteruit gekeken worden. Niettemin probeerde Heksenberg-NEC er steeds uit te komen maar het ontbrak een beetje aan de power voorin. Saillant detail: ook voor deze wedstrijd moest de coach Kevin Nowacki van de thuisploeg weer puzzelen om de selectie bij elkaar te toveren. De tweede helft was eigenlijk een beetje gelijk duidend als de eerste helft. De gevaarlijkste momenten deden zich voor het doel van Heksenberg-NEC keeper Kay van Eijk voor. Hij voorkwam meerdere malen erger voor zijn team.
Niettemin viel vlak voor tijd toch de 0-2 door Tijmen Dassen. Dus nam Alfa Sport de punten mee naar Oirsbeek. Overigens zijn zij nu met 36 punten allen de koploper in 3 B. Voor Heksenberg-NEC telt nu om het hoofd omhoog te houden. Want zondag 2 april wacht de uitwedstrijd tegen SV Langeberg. 

Foto’s Patrick Hoogeveen

Tekst: Callie Steijaert