Recreanten trotseren wind en kou in 33e parelloop.

Zondag 2 april was het tijd voor de 33e parelloop in Brunssum. Waar ’s middags de talenten, de nationale en internationale topatleten, de tieners en kinderen hun opwachting mochten maken, was s’ochtends voor de recreanten, prestatielopers en de businessrun. Het parcours door Brunssum was gevarieerd en ook bezoekers hadden de kou getrotseerd en moedigden de lopers aan. Gelukkig was het vrijwel droog, maar de koude tegenwind maakte het voor de lopers op bepaalde stukken van het parcours zeker zwaarder. Om 10.15 was de start van de 10 km en 11.30  was de beurt aan de deelnemers voor de 5 km run. De winnaar van de mannen, Rens Smeets rondde de 10 km af in 32.15 en de snelste vrouw van de 10 km was Emma van Emmerik in 41.22. De 5 km voor recreanten en prestatielopers werd gewonnen door Tom Ehlen in 15.39 en Ellis Jacobs 18.13 bij de dames.
Foto en tekst: Daniel Frissen