Heksenberg-NEC strand in de achtste finale districtsbeker KNVB tegen Bunde

Heksenberg-NEC zit al weken te tobben met meerdere blessures en de bekerwedstrijd  tegen Bunde werd dat weer een pijnlijk duidelijk. Ondanks dit feit werd deze wedstrijd weer vol goede moed gestart en in het eerste half uur van de wedstrijd waren de mannen van Kevin Nowacki de betere maar de afronding voor het doel liet helaas weer zien waar het probleem lag.

Voor de wedstrijd was iedereen, met een oprecht Heksenberg-NEC hart, er over eens dat de competitie voorrang moest hebben. Maar na de wedstrijd was iedereen het ook eens dat er meer ingezeten had. Berusting heerste dan ook op sportcomplex de Varenbeuk en Heksenberg-NEC kan zich nu dus volledig gaan focussen op de competitie. Dit focussen kan al komende zondag 16 april in de thuiswedstrijd succesvol ingezet worden in de thuiswedstrijd tegen FC. Landgraaf. Dus voor Heksenberg-NEC de taak om dan alles uit de kast te halen om de weg naar een nacompetitie te ontlopen. Dit moet dan ook gewoon lukken zeker door het gegeven dat het bezoekende FC Landgraaf  met 15 punten uit 19 wedstrijden op de een na onderste plaats op de ranglijst in de derde klasse B staat. Daartegenover heeft Heksenberg-NEC 23 punten met een wedstrijd minder als FC Landgraaf.

Heksenberg-NEC ging voortvarend van start, maar kwam desalniettemin al in 9e minuut op achterstand toen Tim Booten zijn Bunde met een prachtig schot op 0-1 voorsprong bracht. Op dat moment eigenlijk een beetje tegen de verhouding in. Maar zo kan voetbal nu eenmaal zijn. In de 44e minuut maakte Rick van de Berg in het eigen strafschopgebied van Bunde hands. Dus volgde terecht de toegekende strafschop. Een kolfje naar de hand van Sven Spork. Hij maakte geen fout en trok de stand weer verdiend gelijk 1-1, welke stand ook de rusttand was.    .

De tweede helft ging het spel weer op en neer zonder echte kansen aan beide kanten. Toch kwam Heksenberg-NEC in de 49 minuut onverwacht op voorsprong . Dit met dank aan Bunde-doelman Lars Morreau die een lange dieptepass verkeerd inschatte, c.q. volledig miste. Gevolg: Heksenberg-NEC voorwaarts Mohammed Quassa maakte van deze situatie dankbaar gebruik en bracht de thuisclub simpel op 2-1.

Maar hierna verslapte helaas het spel bij Heksenberg-Nec en trok Bunde het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in de 57 minuut voor de 2-2 gelijkmaker door Bram Hanssen die profiteerde van het niet voldoende wegwerken van de bal door de defensie van Heksenberg-NEC. Voor de thuisclub werd het nog erger want in de 78 minuut bracht Micky Ceha de eindstand op 2-3. Bunde, niet voor niets koploper is in de  vierde klasse A.

As zondag tegen FC Landgraaf om 14.30 u op Sportpark Varenbeuk wordt uitgekeken naar het gegeven of de blessureleed voorbij is en weer eens gewonnen gaat worden. Hoe heet het ook weer? Juist, hoop doet leven.