KVC Oranje verliest van nieuwe koploper Alfa Sport

Alfa Sport won op bezoek bij KVC Oranje met 2-0. De zege was verdiend en leverde ook nog eens de koppositie in de derde klasse B op, mede omdat de vorige koploper Walram  niet in actie hoefde te komen. Maar het was ook een duur bevochten overwinning voor de bezoekers. Duur, omdat de nieuwe lijstaanvoerder in de slotfase vier rode kaarten moest incasseren.

KVC Oranje bivakkeert in de middenmoot en is nog niet veilig, Alfa Sport strijdt om de titel. Dat was vooraf het uitgangspunt voor beide teams. In de wedstrijd grepen de bezoekers al snel het initiatief. De meeste aanvallen gingen richting het KVC-doel, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat vooralsnog niet op. In feite bleef het in de eerste helft bij één schot van de voet van Wesley van Dijk, die zijn inzet gepareerd zag door thuisclubgoalie Lars van der Weide. Misschien is nog een poging van aanvoerder Luc Jansen het vermelden waard. Ook die inzet werd een prooi voor Van der Weide.

KVC Oranje, dat een aantal spelers miste, moest zich hoofdzakelijk beperken tot tegenhouden van de titelkandidaat. Toch was ook de ploeg van trainer Paul van Putten één keer dicht bij een doelpunt. Een afstandspegel die vertrok van de rechter van Bob Roberts verdween naast en over de rechter kruising van het door Boyd Derksen verdedigde gastendoel. De goalie leek te schrikken van de inzet van Roberts, maar kon dus opgelucht adem halen.

Direct na de hervatting werd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. Na een verre uittrap van Boyd  Derksen ontsnapte Dylano van Dijk op links en leverde een panklare voorzet af, die door Wesley van Dijk hard achter Lars van der Weide tegen het net werd gejaagd: 0-1. KVC Oranje was nog niet van die tegenvaller bekomen, of dezelfde Wesley van Dijk kopte uit een hoekschop van Tristan Yigit vanaf rechts, via het lichaam van Job Moling, de 0-2 tegen de touwen.

KVC Oranje stond voor een moeilijk op te lossen opgave. Te moeilijk zo bleek, hoewel Job Moling en Scott Vienerius nog kansen kregen op de 1-2. Zij hadden echter geen geluk in de afwerking. Aan de andere kant viel vooral een prachtparade van Lars van der Weide, op een kopbal van dichtbij van nog maar eens Wesley van Dijk, te noteren. Een schuiver van Stan Wolters -hij stond oog in oog met Lars van der Weide- eindigde op de rechter paal.

De wedstrijd leek langzaam dood te bloeden, zonder noemenswaardige verdere gebeurtenissen, met een gastenploeg die de top van de ranglijst had bereikt en met vertrouwen naar de komende kraker tegen sv Hulsberg kon kijken. In de laatste pakweg vijf tot tien minuten ging het echter behoorlijk mis. Aan de stand veranderde weliswaar niets, maar een viertal rode kaarten voor Alfa Sport, getoond door scheidsrechter Nico Veltrop, zouden weleens voor pijn kunnen gaan zorgen in de race om het kampioenschap. Over kaarten wordt altijd gediscussieerd, binnen en buiten de lijnen en na afloop. Ook nu. Feit is dat een paar spelers bij de in dit verband relevante voorvallen niet de beste kant van hun kunnen lieten zien. Emoties voerden meer dan eens op een verkeerde manier de boventoon.

Ondanks die tegenvaller, Alfa Sport heeft een week de tijd om de kaartenwonden te likken en zich op te maken voor de komende topper. Bovendien heeft de ploeg uit Beekdaelen een buffertje: men staat niet alleen twee punten voor op nummer twee Walram, men heeft ook nog eens één duel minder op de teller. KVC Oranje heeft ook een week de tijd, in haar geval om zich voor de bereiden op een confrontatie met een concurrent uit de gevarenzone, sv Langeberg.

Foto’s Peter Trompetter

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)