Leuke en gezellige festiviteiten rond Koningsdagviering in wijk Heksenberg-Heerlen

Ook de wijk Heksenberg was bij gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem Alexander (met toegevoegd zijn 10 jarig Koningschap) in de ban van diverse Oranje getinte festiviteiten. Begonnen werd op woensdag 26 april in Gemeenschapshuis Heksenberg waar harmonie St. Gerardus een gezellig en prachtig Oranjeconcert ten beste gaf. De vele aanwezigen genoten dan ook met volle teugen met uiteraard een welgemeend dankjewel aan de organiserende harmonie.

Donderdag 27 april (de eigenlijke verjaardag van Koning Willem Alexander) werd al vroeg een festiviteit georganiseerd. Het betrof dan de traditionele Oranje Viswedstrijd  in de visvijver Bruinkoolweg. Voor de organisatie tekende de Hengel Sport Vereniging HSV i.s.m. de Oranjevereniging Heerlen. Genoemde festiviteit was bedoeld voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Al om 09.00 uur was het bij de visvijver verzamelen geblazen terwijl vervolgens om 09.30 uur gestart werd met de viswedstrijd. Einde was om 11.30 uur met om 11.30 uur de prijsuitreiking.     

                                                                    Voor de jeugdige deelnemers was drank en snoep beschikbaar. Ook dank voor de Sportvisserij Limburg voor het beschikbaar stellen van prijzen en materiaal. Saillant detail was het gegeven dat voorzitter Herman van Schaaik en bestuurslid Peter Jansen een dag eerder de Koninklijke Onderscheiding in ontvangst hadden mogen nemen (zie ook een verslag op een andere site van ParkstadActueel). Genoemde toegekende onderscheidingen waren zeker ook een stimulans en voorbeeld voor de jeugdige vissers.

Vanaf 12.00 uur vormde speeltuin ’t Heksenpretje Hei Grindelweg het middelpunt van een leuke Oranjemiddag. Zoals bekend behoort deze speeltuin, onder auspiciën van Joyce Menzo en Rob Klonen, tot een van de mooiste in de gemeente Heerlen. Gelukkig was het ook goed weer,                                                                                                                                             

Voor de jeugd was dan ook een diversiteit aan festiviteiten voorhanden en dus was het volop genieten geblazen. Dit o.m. op een luchtkussen, kinderkienen en nog andere speel mogelijkheden. Begonnen werd met een kleurrijke fietstocht welke door diverse straten van Heksenberg gehouden werd. Een leuk gezicht was het dus om de versierde fietsjes te zien langskomen. Zo kon gezien worden welke inspanningen de jeugd hadden gedaan om goed voor de dag te komen. Kortom, een tevredenheid gevoel heerste dan ook bij het einde van deze Oranjemiddag bij de organisatie. Chapeau.

 

Foto’s: HSV, speeltuin en Callie Steijaert