Lekker eten, muziek en gezelligheid tijdens bevrijdingsdag in het Lange Jan park Heerlen.

Vandaag is de dag van de vrijheid. Er wordt vooral stil gestaan bij de strijders van de Tweede Wereldoorlog. En alle gruwelijkheden veroorzaakt door de mens die zich hier afspeelden. Vandaag de dag woeden er nog steeds oorlogen. Een daarvan is best wel vlakbij. Belangrijk dus om ook hier bij stil te staan.

Dit was allemaal mogelijk in het lange Jan Park aan de Sittarderweg. Samenzijn en praten met elkaar.

Genodigden waren gevraagd om deel te nemen.  Langskomende bezoekers mochten aansluiten. Er waren workshops en er was live muziek. De burgemeester kwam langs en sprak de genodigden toe. Er werd gesproken over de verbinding in de wijk GMS, die volgens de bewoners steeds prettiger aan het worden is. En dat we moeten blijven stilstaan bij vrijheid en hoe belangrijk het is om met elkaar te blijven praten, te blijven ontwikkelen en te blijven luisteren naar elkaar. Door heel Nederland werden er vandaag “vrijheidsmaaltijden” gekookt.  Zo ook in Heerlen. 10 nationaliteiten met ieder hun eigen culturele hapjes ter beschikking voor iedereen.

Foto: Lidia Carreno Fotografie