Grensoverschrijdend genieten tijdens de Drielanden amuse tocht

Drie landen in één dag bezoeken en dit bezoek combineren met een fietstocht en smaakvolle traktaties? Dat kun je vanaf nu beleven in Zuid-Limburg. Om het grensoverschrijdende karakter van Zuid-Limburg te benadrukken, ontwikkelde Visit Zuid-Limburg samen met de gemeenten Sittard-Geleen, Selfkant (DE) en Dilsen-Stokkem (BE), een grensoverschrijdende fietstocht van 37 km genaamd de Drielanden amuse tocht. Je kunt onderweg een viertal smaakvolle traktaties proeven.

 Drielanden amuse tocht

De Drielanden amusetocht (37 km) brengt je al fietsend onder andere door het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei met z’n nostalgische maasdorpen, een van Nederlands oudste steden ‘Sittard’ en de Duitse Selfkant regio die ooit 14 jaar lang een extra stukje Nederland was. Naast nog meer bijzondere plekken onderweg, geniet je bovenal van 4 grensoverschrijdende smaakvolle traktaties. Onderweg zal duidelijk blijken dat de drie gemeenten van oudsher een nauwe band met elkaar hebben.

De route is te volgen via de welbekende fietsknooppunten, die naadloos aansluiten op de fietsknooppunten in België en Duitsland. Je kunt de route dagelijks (m.u.v. maandagen) t/m september 2023 komen fietsen tijdens de openingstijden van de vier deelnemende horecalocaties, te weten:

·    Restaurant de Limbourg (Sittard, NL)

·    Kasteel Limbricht (Limbricht, NL)

·    Brasserie de Wissen (Negenoord, BE)

·    Eisparadies Penners (Tüddern, DE).

De route, de coupons voor de amuses en meer informatie over de bezienswaardigheden onderweg, staan beschreven in het Drielanden amuse tocht routeproduct. Bovendien is er zowel een Nederlandse als Duitse versie van het product beschikbaar. Aangekomen bij een van de deelnemende ondernemers, zullen zij op vertoon van het routeproduct de amuse serveren. Waarna ze vervolgens de coupon afstempelen in het routeproduct. De tocht is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg vestigingen, de deelnemende horecagelegenheden en via de webshop.visitzuidlimburg.nl à € 17,50 per persoon.

4 x de grens over!

Tijdens de Drielanden amuse tocht passeer je viermaal de Grens, tweemaal met België en tweemaal met Duitsland. De oversteek naar België gaat middels het veerpont ‘Hoal Euver II’ tussen Berg aan de Maas (NL) en Meeswijk (BE) en het veerpont ’t Veerke’ tussen Rotem (BE) en Grevenbicht (NL). Veerpont Hoal Euver II is van mei t/m september dagelijks geopend van 7.00 tot 21.30 uur. Veerpont t Veerke is van mei t/m september dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. De oversteek is volledig kosteloos.

 Meer informatie

Voor meer informatie over de Drielanden amuse tocht zie www.visitzuidlimburg.nl of neem contact met ons op via info@visitzuidlimburg.nl / 0900-5559798 (€ 1,- per gesprek). Bereikbaar van maandag t/m zaterdag 09.00-17.00 uur.

Tekst en fotobron: www.visitzuidlimburg.nl