7e editie van CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade grootste ooit!

Luister, geniet en zing met ons mee en Beleef Kerkrade!

Dertien koren uit 10 verschillende landen, meer dan 450 zangers; de 7e editie van het unieke CantaRode Internationaal Koorfestival belooft een spektakel met grote internationale uitstraling te worden. Drie workshops, twee competitiedagen, een openingsconcert en uitverkocht slotconcert, 5 regioconcerten en een Sing Along en Sing Shopping staan garant voor veel kijk- en luisterplezier, samen muziek maken en vriendschapsbanden smeden. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 mei in Kerkrade.

Workshops
Voor de workshop ‘Feel the Spirit’ hebben zich 75 zangers aangemeld. In totaal doen er 100 deelnemers mee. Zij studeren op 17 en 18 mei, onder de bezielende leiding van de internationale topdirigent Brady Allred uit de USA, de werken van ‘Feel the Spirit’ van de beroemde hedendaagse Engelse componist John Rutter in. De workshop vindt plaats in de aula Minor in Rolduc
Aan de jeugdclinic van Maria Guinand, autoriteit op het gebied van jeugdkoorzang, doen 40 jonge zangers mee. Deze workshop is in de HUB (Parkstad Limburg Theater, locatie Kerkrade).

Openingsconcert
Het openingsconcert vindt plaats op donderdag 18 mei om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Tijdens dit concert opent burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade het festival. Daarna kan het publiek genieten van het resultaat van beide workshops tijdens een spetterende uitvoering. Het slotakkoord van het openingsconcert is voor de 13 deelnemende koren die zich al zingend zullen presenteren.

Competitiedagen
Er zijn twee competitiedagen op 19 en 20 mei 202. Naast het zingen van verplichte werken, zingen de koren ook een aantal liederen die ze zelf gekozen hebben. Een gerenommeerde internationale jury onder leiding van Luc Anthonis, beoordeelt de koren. Publiek is welkom en het is het zeker de moeite waard een kijkje te komen nemen. De tickets kosten € 10,- per dag en zijn verkrijgbaar via www.plt.nl of aan de kassa in het Parkstad Limburg Theater.

Sing Along in het centrum van Kerkrade; kom en zing mee!
Sing Along Kerkrade vindt plaats op zaterdag 20 mei 2023 om 15.00 uur. De koren treden op in het centrum van Kerkrade voor het aanwezige publiek. Door de roulerende optredens kan het publiek naar alle koren luisteren. De koren die optredende zijn de deelnemende koren aan CantaRode 2023 en koren uit Kerkrade en omstreken. De locaties waar de koren optreden zijn de Markt en Hinger Herjods Ruk (bij Kaasshop/Bibliotheek).
’s Avonds is het tijd voor Sing Shopping, een gezellig en muzikaal samenzijn plaats met alle koren in ’t Patronaat in Kerkrade.

Slotconcert VOCES8
De kers op de taart is het optreden van VOCES8, een internationaal beroemd ensemble uit Londen. Dit concert is geheel uitverkocht.

Vijf regioconcerten
Op vrijdag 19 mei vinden er op diverse plekken in Zuid-Limburg regio-concerten plaats door de deelnemende koren, in samenwerking met Limburgse koren op diverse concertlocaties in Zuid-Limburg. De concerten zijn in de kloosterbibliotheek Wittem, de Laurentiuskerk in Voerendaal, het ASTA theater in Beek, Cultuurhuis Landgraaf en de Kopermolen in Vaals.

Alle informatie over het complete programma, de deelnemende koren, ticketverkoop, de regio-concerten en de jury is te vinden op www.cantarode.nl.

Luister, geniet en zing met ons mee en Beleef Kerkrade!

Foto: Peter Trompetter Fotografie