Chevremont verliest bekerfinale nipt van Meerssen

Lang werd er toegeleefd en uitgekeken naar de finale, de kopjes in het kleedlokaal stonden strak van de spanning. Vandaag zouden we weer een historische dag gaan toevoegen aan de clubhistorie van Chevremont. Dat moest dan gaan gebeuren tegen de kersverse kampioen uit de 4e divisie sv Meerssen.
De wedstrijd begint en in de 3e minuut, bij de eerste de beste aanval, incasseren we gelijk een tegentreffer (0-1). Een voorzet wordt op waarde geschat door de spits van Meerssen, die hem beheerst binnentikt. Zo hadden we ons de start van de wedstrijd toch niet voorgesteld.
Chevremont herpakt zich echter en laat zien dat het voor elke meter wilt vechten. Luc Roex krijgt al vrij snel een grote kans, uit een vrije trap van de zijkant verschijnt hij oog in oog met de doelman, maar zijn inzet vliegt helaas over het doel. Ook Tim Blättler krijgt een mooie gelegenheid om te scoren, nadat hij een mooie diepte bal van Daniël Meijer had ontvangen.
Toch bleef Meerssen in de eerste helft wel bovenliggend en moesten we vooral tegenhouden, doordat we zelf moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. Een speciale vermelding voor Thijmen van Iersel is hierbij op zijn plaats, hij ging voorop in de strijd die er geleverd moest worden en zat bijna overal tussen. Hij verving de geschorste Marvin de Meij (hij kreeg in de halve finale zijn 2e gele kaart van het bekertoernooi, belachelijke regel KNVB) als verdedigende middenvelder.
De tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd, we hadden meer grip op Meerssen en kwamen er zelf steeds gevaarlijker uit. Het was Tim Blättler die de grootste kans kreeg van de 2e helft, vrij voor de keeper wacht iedereen op het schot, Tim besluit echter de bal nog eens af te kappen, waardoor de verdediger de bal kan wegwerken. Hier had meer ingezeten, het geloof in een goed resultaat begon te groeien.
Het was echter helaas niet de wedstrijd voor onze aanvallers, ze hadden wellicht wat last van de spanning of waren het de verdedigers van Meerssen. Feit was dat meerdere beloofde aanvallen, steeds net niet door kwamen. Waarna Meerssen in blessuretijd de wedstrijd beslist met een schitterend doelpunt, 0-2.
Chapeau voor de inzet en werklust, we hebben het Meerssen erg moeilijk gemaakt, maar mistte de finesse om toe te slaan op de momenten dat dit kon.
A.s. zondag wacht wederom een erg belangrijke wedstrijd uit tegen Minor (Nuth), nadat de KNVB ons maarliefst 4 punten in mindering heeft toegekend. Eén dag voor de bekerfinale, met nog 2 speelrondes te spelen, 4 punten eraf over een wedstrijd die begin februari niet is doorgegaan. Onbegrijpelijk, maar we zullen er alles aan gaan doen om dit onrechtvaardige gevoel om te buigen naar een mooie afsluiting van het seizoen.
Foto: Peter Trompetter Fotografie