Heksenberg-NEC scoorde wel vier maal maar deed zichzelf niettemin tekort

Op papier zou Heksenberg-NEC in haar uitwedstrijd tegen FC Kerkrade-West eigenlijk een “makkie” moeten hebben. Waar werd dit op gebaseerd? Welnu, de Kerkraadse ploeg bezette immers als degradant de laatste plaats op de rangschikking in de derde klasse B. Maar zoals de wet van Meden en Perzen vaker aangeeft is dit zeker geen garantie dat een wedstrijd tegen een laagst geplaatst team zo maar van een leien dakje loopt. Integendeel zelfs. Dit was dan ook zeker van toepassing in de wedstrijd FC Kerkrade West tegen Heksenberg-NEC. Hierbij als saillant detail aangeven dat de mannen van Kevin Nowacki eindelijk vier doelpunten scoorden, maar er ook vier om de oren kregen. Over saillant detail gesproken.

Niettemin werd tegen thuisclub Kerkrade West goed gestart en zette men zelfs de Kerkradenaren onder druk. Hoe gek het ook klinkt, maar toch was het de thuisclub die de leiding nam. Want bij een dieptepass ontstond er weer een fout in de bezoekersdefensie en scoorde de thuisclub door Björn Jonkers heel makkelijk en knullig 1-0. Toch was Heksenberg-NEC niet echt aangeslagen en dit bleek al na 20 min toen Emircan Cepni de verdiende 1-1 liet aantekenen. Maar Kerkrade West speelde vervolgens open en vrij en kon tot ieders verbazing zelfs voor de rust uitlopen naar 3-1.door doelpunten van Tijmen Gleerum en Julian Freudenberg. Wie had dat verwacht was dan ook de mening in het bezoekerskamp, c.q. bij haar supportersscharen.

                                                                                                                                                                                   Dientengevolge gooide trainer Kevin Nowacki het over een andere boeg en bracht onder de rust drie wissels om meer druk uit te oefenen op Kerkrade West. Genoemde wissels waren zeker een goede zet van de Heksenberg-NEC-trainer want vrij snel scoorde Mo Ouaissa de aansluiting (met een goed getimede kopbal) 3-2. Door een Kerkraadse overtreding in het 16-metergebied kreeg Heksenberg-NEC een terechte strafschop toegewezen. Zoals al vaker het geval was faalde Sven Spork niet en trok de stand weer naar 3-3 gelijk. Ondanks dat Heksenberg-NEC een veldoverwicht bleef houden probeerde de thuisclub te counteren en was daar zelfs ook een paar keer gevaarlijk mee.

Dat bleek wel, want in de blessuretijd scoorde Mike Hennen zelfs de 4-3 voor de thuisploeg hetgeen wel tegen de verhouding in was. Niettemin moet gezegd worden dat de mannen van Kevin Nowacki te weinig vechtlust op het veld hadden gelegd dat eigenlijk broodnodig is om dit soort wedstrijden te willen/moeten winnen. Direct na de aftrap werd de bal, na een overtreding in het 16-metergebied van Kerkrade West gepompt en werd door Emican Cepni de bal verlengd en scoorde Heksenberg-NEC 4-4. Direct daarna floot scheidsrechter Bos af en had Heksenberg-NEC uiteindelijk verzuimd om zich definitief veilig te spelen en evt nacompetitie te ontlopen. Na dit gelijke spel staat Heksenberg-NEC op de 5 plek op de rangschikking met 31 punten uit 23 wedstrijden. WDZ daarentegen staat op de10e plaats met 28 punten  uit eveneens 23 wedstrijden.

Op Pinkstermaandag komt WDZ uit Bocholz op bezoek en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden wilt men zich veilig stellen. Ook WDZ moet namelijk winnen om de nacompetitie te ontlopen. Dus dit gaat nog héél spannend worden. Aanvang op Sportpark Varenbeuk: om 14.30 uur.

Archieffoto’s: Heksenberg-NEC. Met kijk op dug-out en mooie fotopose van drie Heksenberg-NEC-spelers.