GOUVERNEUR BEZOEKT JFC BRUNSSUM

Brunssum – Woensdag 24 mei heeft de Limburgse Commissaris van de Koning, de heer Emile Roemer het ‘Headquarters Joint Force Command Brunssum’ (HQ JFCBS) bezocht.

De commandant JFC Brunssum, generaal Gugliemo Luigi Miglietta, heette de gouverneur van harte welkom bij de hoofdingang van het hoofdkwartier. Daarna vond een gesprek plaats onder vier ogen, een briefing en sloot men af met een werklunch. 

‘Het is voor mij een grote eer hem te hebben mogen ontvangen’, aldus generaal Miglietta. ‘Ik ben zeer dankbaar voor de ondersteuning, die wij continue ontvangen van de provincie Limburg en de gemeente Brunssum. Onze mensen voelen zich thuis in Limburg’.

HQ JFCBS is een zeer belangrijke werkgever voor Brunssum en de directe omgeving. Dit blijkt uit onderzoek van de Industriebank LIOF (Limburgs Instituut voor Ontwikkeling & Financiering) en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg. Het NAVO-personeel besteedt ieder jaar vele tientallen miljoenen euro’s in de regio en creëert de NAVO-basis indirect meer dan 1.100 banen. 

Het Brunssumse NAVO-hoofdkwartier viert dit jaar haar 70’ste verjaardag. In 1953 werd de voorganger (HQ AFCENT) van HQ JFCBS opgericht te Fontainebleau, zo’n 100 km ten zuiden van Parijs. Op vrijdag 23 juni zullen er festiviteiten plaatsvinden zowel op de basis als in het culturele centrum ‘Brikke Oave’, op het Lindeplein en het openluchttheater Brunssum.

Foto en Tekst: NATO OTAN