Heerlerheide e.o. gaan zondag 9 juli lucratieve Corneliusmarkt tegemoet

Inschrijvingen voor een kraam is nog steeds mogelijk, doen dus

Wanneer de benaming Corneliusmarkt valt dan wordt ongetwijfeld weer even de tijd terug gezet naar nu 23 jaar geleden toen op de Gravenstraat in Heerlerheide de eerste rommelmarkt/braderie het “levenslicht” zag en buurtbewoners hun “stinkende” best deden om er een gezellig gebeuren van te maken die een vervolg waardig zou zijn. Dit gebeurde dan ook, weliswaar jaar voor jaar iets meer van opzet, maar uiteindelijk zegevierde de gedachtegang van de bewoners Gravenstraat dat hun markt een volwaardig gebeuren zou “moeten” worden voor heel Heerlerheide met bij betrekking van een aantal straten. Dat is dan ook met stip gelukt.

Na de vervelende coronacrisis, c.q. afgelasting in 2021, kon verleden jaar 2022 de Corneliusmarkt, door velen met tevredenheid begroet, gelukkig weer gehouden worden. Dus werd toen al terecht gesuggereerd dat er volop hoop was dat ook in 2023 de Corneliusmarkt wordt gehouden en dat gaat dus nu dus ook gebeuren. Zondag 9 juli is genoemde Corneliusmarkt dan ook het middelpunt in Heerlerheide. Ook nu is de organisatie (lees ook Marcel Lucassen) weer voortvarend van start gegaan met de voorbereidingen. Dit uiteraard om ook de Corneliusmarkt 2023. die rechtdoende impuls te geven die het verdiend. Immers al de jaren geniet deze gezellige Corneliusmarkt, voor en na de Coronapandemie, in de regio, en zelfs ook daarbuiten, een grote reputatie. Dit wil de organisatie dan ook behouden.

Zondag 9 juli en hopelijk met goed weer, zal de Corneliusmarkt Heerlerheide van 10.00 tot 17.00 uur dan ook het “domein” zijn waar de hopelijk vele bezoekers, zowel jong als ouder, hun hartje kunnen ophalen met o.m. de lucratieve markt met rond 200 kramen in de straten rondom het centrum van Heerlerheide. Dus komen de marktliefhebbers ruimschoots aan hun trekken, niet alleen als kijklustigen maar vooral om zich te verzekeren van leuke en meer als bruikbare marktspullen. Er is dan ook een diversiteit aan marktspullen, dit onder het mom van kwaliteit/prijs gunstig.

Zoals in de koptekst al weergegeven is het nog steeds mogelijk om in te schrijven voor het verwerven van een marktkraam. Inschrijvingen voor particulieren kunnen gemaild worden naar m.lucassen@ziggo.nl. De kraamhuur prijs voor particulieren is 25,00 euro. Betreffende inschrijvingen voor de professionele markt kan contact opgenomen worden met Eeri Evenementen Organisatie in de persoon van Carola Jongman telefoonnummer: 06-26352200 of via het mailadres info@eeri.nl  Wordt vervolgt

Corneliusmarkt inschriving 2023 (h)

Archief foto’s: Callie Steijaert

Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredacteur Callie Steijaert