Parkstad in Gesprek | Klimaat kent geen grenzen

Het is bijna 2 jaar geleden dat een deel van de Euregio te maken kreeg met heftige wateroverlast en overstromingen. Deze Parkstad in Gesprek in HuB. Kerkrade en Bibliotheek Brunssum gaat in op deze natuurramp door het vertonen van de documentaire: Klimaat kent geen grenzen.

Docu: Klimaat kent geen grenzen

Een bijzondere documentaire, gemaakt door 60 scholieren uit Heerlen, Hasselt en Aken die de gevolgen toont van het verwoestende water en waarin de sociale en economische gevolgen van klimaatverandering treffend in beeld worden gebracht. Ook komen gedupeerden en bestuurders van de getroffen gemeenten aan het woord.

Onlangs ging de documentaire officieel in première in het Belgische Eupen. Deze avond kijken we samen naar de documentaire en gaan daarna in gesprek met genodigden die kennis hebben van water en/of politiek.

Info en aanmelden

Parkstad in Gesprek – Klimaat kent geen grenzen
HuB. Kerkrade | wo. 5 juli | 19:00 – 21:00 uur
Brunssum | wo. 12 juli | 19:00 – 21:00 uur
Gratis | vooraf aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045 763 0520

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=s53_BsjpDfQ&t=1s

Tekst en fotobron