Wegens groot succes extra concert van John Tana in Maastricht

John Tana wist met nummers als Boursin en Daan Kom Iech Mer Aon – ‘de carnavalshit van dit jaar’ – in korte tijd uit te groeien tot een fenomeen.

Met zijn vertalingen van Franse klassiekers in het Limburgs dialect zingt hij over ‘belangrijke zaken in het leven’ zoals eten, drinken en carnaval. Samen met Theater aan het Vrijthof in Maastricht presenteerde hij afgelopen mei zijn eerste theaterconcert C’était juste pour s‘amuser, waarin hij het publiek meeneemt op een muzikale reis door zijn leven met bekende en nieuwe liedjes. Wegens groot succes, geeft John Tana een extra derde concert op zondag 23 juni 2024 om 14.00 uur in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start a.s. vrijdag om 12.00 uur via de website van Theater aan het Vrijthof. Wie is John Tana? John Tana is een typetje en alter ego van de Nederlandse Seth Verhaegen. Het personage is een Nederlandse zanger, woonachtig in Maastricht en afkomstig uit Marseille. Zijn muziek zijn Franse covers met eigen parodie-teksten in verfranst Maastrichts gezongen. De naam John Tana is een samentrekking van de Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco en het personage Tony Montana uit de film Scarface. In korte tijd heeft Seth Verhaegen met zijn typetje John Tana in Limburg carrière gemaakt. Zo was hij onder andere in 2022 tijdens carnaval te zien in de Boetegewone Binnenzitting van L1 en trad hij op met het duo Träcksäck op Pinkpop. Dit jaar is Boursin van John Tana in de Limburgse 100 van plaats 73 naar de nummer 1 positie gestegen. Daarmee laat hij Noa het Zuuje van Lex Uiting, Blaosmeziek van Gé Reijnders en Halt mich ’s vas van Neet Oét Lottum achter zich. Op nummer 35 in de lijst staat een 2e nummer van John Tana Daan Kom Ich Mer Aon. Live begeleid door speciaal gelegenheidscombo John Tana presenteert samen met Theater aan het Vrijthof zijn eerste theaterconcert: een spectaculaire show met bekende en nieuwe liedjes, waarin John Tana het publiek meeneemt op een muzikale reis door zijn leven. Hij wordt live begeleid door een speciaal gelegenheidscombo. Soms ingetogen en melancholisch, vaak uitbundig en feestelijk, altijd kolderiek. Praktische informatie en speeldata.

Het extra theaterconcert C’était juste pour s‘amuser van John Tana vindt plaats op zondag 23 juni 2024 om 14.00 uur in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof.

De kaartverkoop start a.s. vrijdag om 12.00 uur via de website van Theater aan het Vrijthof. Klik hier voor meer informatie.