Bibliotheek Kerkrade trapt de zomervakantie af met een reeks inspirerende colleges voor jongeren van 10 tot 14 jaar.

Bibliotheek Kerkrade trapt de zomervakantie af met een reeks inspirerende colleges voor jongeren van 10 tot 14 jaar. De colleges gaan over allerlei levenskunsten, vertegenwoordigd door gastsprekers uit de praktijk. De aftrap is met Emma Kok op dinsdag 18 juli. Zij vertelt over ‘De Kunst van het (over)winnen’.

Zomerreeks
Naast Emma Kok vertellen de volgende gastsprekers hun verhaal en delen hun ervaringen:

  • De Kunst van het hooghouden met de populaire straatvoetballer en content creator it’s Appie (woensdag 9 augustus)
  • De Kunst van opstaan en aanpakken met voormalig profvoetballer Ard van Peppen (dinsdag 15 augustus)
  • De Kunst van de fantasie met kinderboekenschrijver Michael Reefs (dinsdag 22 augustus)

Najaar
In het najaar zijn er nog zes colleges. Filosofe Marieke Krill interviewt dan gasten die samen met de jongeren willen nadenken over allerlei levenskunsten, zoals de Kunst van jezelf zijn, de Kunst van het omdenken of de Kunst van echt en nep. De gesprekken bieden jongeren kennis en inzichten om op een positieve manier om te gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven.

Achtergrond
Opgroeien betekent aanlopen tegen problemen, keuzes maken, jezelf leren kennen, omgaan met tegenslagen, etc. Met ‘De kunst van’ wil de bibliotheek jongeren ondersteunen bij levensvragen die horen bij deze leeftijd en een plek creëren waarin jongeren zichzelf beter leren kennen door diverse levenslessen aan de kaak te stellen.

Aanmelden
Alle colleges zijn gratis te volgen. Wel graag vooraf aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of 0457630520.

Voor meer informatie: bibliotheekkerkrade.nl/dekunstvan