MVV Maastricht tekent intentieverklaring met nieuwe grootaandeelhouder

MVV Maastricht heeft met een aantal huidige aandeelhouders een formele intentieverklaring ondertekend om hen meerderheidsaandeelhouder van de club te laten worden. Deze aandeelhouders werken nauw samen met de leiding van MVV Maastricht, de Stichting MVV en de Vereniging – de medeaandeelhouders – om het formele goedkeuringsproces voor de nieuwe eigendomsstructuur op te starten. De aanstaande meerderheidsaandeelhouders hechten daarbij veel waarde aan een blijvende nauwe samenwerking met de Stichting en de Vereniging en hebben daarom erop aangedrongen dat de Stichting en de Vereniging ook in de toekomst aandeelhouders blijven van MVV en hun zetel in de Raad van Commissarissen van de club behouden. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder bestaat uit verschillende huidige MVV Maastrichtinvesteerders die een grote liefde hebben voor de stad Maastricht en de club.

Doel is om met passie om MVV structureel en op een duurzame manier, voor de lange termijn op te bouwen. Deze eigenarengroep heeft het afgelopen jaar veel tijd besteed aan het investeren in – en het ondersteunen van de organisatie en kijkt er naar uit om hun betrokkenheid te vergroten. De groep wordt geleid door de Amerikanen Jim Wilkinson en Franklin McLarty, twee doorgewinterde internationale bestuurders met een flinke staat van dienst als het gaat om het bouwen van succesvolle organisaties op de lange termijn. Achtergrondinformatie over leden van de groep: Jim en Erin Wilkinson Jim is oprichter van vele succesvolle bedrijven en heeft een lange staat van dienst als het gaat om succesvolle resultaten. Hij is de oprichter en Executive Chairman van TrailRunner International, een wereldwijd adviesbureau. Hij heeft ook een gevarieerde en verdienstelijke achtergrond in de publieke sector.

Zo werkte hij in Washington in het Witte Huis bij de National Security Council; als senior-adviseur van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, en drie jaar als chef-staf bij de U.S. Treasury. Jim heeft tevens invloedrijke internationale directiefuncties vervuld bij PepsiCo en Alibaba Group.

Scott Sonju: Scott is Managing Director bij TrailRunner International en heeft uitgebreide ervaring als eigenaar en exploitant van professionele sportaccommodaties. 11 jaar lang was Scott algemeen directeur en mede-eigenaar van de Frisco RoughRiders, een professioneel honkbalteam dat 11 opeenvolgende jaren aan kop stond wat revenuen betrof. Scott begon zijn carrière bij de Dallas Maverick. Ook was hij consultant voor tal van teams in verschillende takken van sport. Hij is een ervaren spreker in het openbaar en geeft les in sportmanagement bij Southern Methodist University. Scott Dyer: Scott is de oprichter en CEO van World Soccer Holdings, een groep van wereldwijde voetbal- en sportprofessionals die zich richt op investeringen in en partnerschappen met gelijkgestemde clubs. De groep zet zich in om individuen en gemeenschappen naar een hoger niveau te tillen door middel van sport. Hij is ook president van Neltex Development, waar hij werkt aan publiek-private partnerschappen, stadionontwerp en stadionontwikkeling en masterontwikkeling.

Marcel Joris, Stichting-voorzitter: “MVV heeft duurzame partners gevonden om samen onze club verder te ontwikkelen. Zij hebben zich de afgelopen anderhalf jaar bewezen warme pleitbezorgers te zijn van de visie op voetbal, talentontwikkeling en maatschappelijke waarde zoals vastgelegd in ons visiedocument. Stap voor stap gingen we samen aan de slag om de ambitie van MVV te realiseren langs de lijnen van onze missie en visie. Wederzijds vertrouwen is opgebouwd en onze partners hebben hun betrokkenheid bij de club getoond. Ze bezochten Maastricht regelmatig, spraken met onze stakeholders, gaven workshops voor onze medewerkers en kennen de club en de regio inmiddels door en door.” Gerald Janssen, voorzitter van de Vereniging: “We zijn er trots op dat onze vrienden die vorig jaar lid zijn geworden van de MVV-familie groots met ons gaan samenwerken. We zijn al meer dan een jaar samen aan het werken en we zijn verheugd dat ze onze partner zijn om samen MVV naar het zo gewenste volgende niveau te brengen.

We kennen ze als volledig toegewijd aan de club en de kernwaarden die we hebben.” De leiders van de eigenarengroep, Jim Wilkinson en Franklin McLarty, zeggen: “We zijn zo vereerd om deze overeenkomst met MVV aan te gaan. We kijken dan ook uit om onze samenwerking met de Stichting, de Vereniging en de nieuwe Algemeen Directeur, Laura van Leeuwen te vergroten, nadat we het formele goedkeuringsproces met de KNVB hebben doorlopen.” “We willen dat de fans en inwoners van Maastricht weten dat we met hart en ziel willen gaan bouwen aan toekomstige successen van MVV Maastricht. De club is een echt juweel met een ruim 120-jarige geschiedenis. We voelen een warme en persoonlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze club wordt behouden voor zowel de huidige als toekomstige

Tekst en fotobron