Feestelijke opening vernieuwde B.S Gerardus-Majella                  Heksenberg-Heerlen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen zaterdag 8 juli 2023 was het dan eigenlijk zover dat de vernieuwde bijna 90 jaar oud zijnde, c.q. gerenoveerde B.S.Gerardus Majella, gelegen aan de Hei-Grindelweg 84 in Heksenberg-Heerlen, officieel geopend werd. Uiteraard kenmerkte, ondanks de heersende heel warme weersomstandigheden, genoemde opening zich door een feestelijke impact, Sterker nog het was duidelijk ook een wijk gerelateerd openingsfeest. Dit viel dan ook af te leiden aan de diverse opgestelde informatie stands bemand door vrijwillige leden van Heksenbergse verenigingen. Maar ook veel wijkbewoners en niet meer in Heksenberg wonende oud-leerlingen gaven blijk van belangstelling voor het nu vernieuwde schoolgebouw. Iedereen lieten zich dan ook positief uit voor de schoolvernieuwing.             

Dit in aller tevredenheid en terugdenkende hoe het vroeger was toen zij zelf nog op deze school les volgde. Zij namen dan ook kennis van het gegeven dat, dankzij deze renovatie, het gehele schoolgebouw verduurzaamd is en de binnenkant van het gebouw klaar “gestoomd” is voor onderwijs van de toekomst. Bovendien werd tijdens de renovatie ook de schoonheid en authenticiteit van de buitenkant van het gebouw versterkt. Een schoolgebouw moet immers zowel fysiek aantrekkelijk zijn om een eigentijdse en veilige leeromgeving faciliteren.


Bij binnenkomst van de vernieuwde school was er al gelegenheid voor het nemen van een kopje koffie en/of drankje. Alvorens de officiële opening een feit was speelde in de aula het Jeugdorkest  van Harmonie St. Gerardus. Hun optreden werd zeer gewaardeerd, zeker omdat duidelijk bleek dat deze jeugdigen muzikanten al heel wat vorderingen gemaakt hebben. Nadien was er ook een leuk optreden van leerlingen van de muziekschool. 

Vervolgens was het tijd om de officiële opening op het schoolplein te laten plaats vinden. Hiervoor was Heerlens wethouder Jordy Clemens (Onderwijs, Cultuur, Erfgoed en Centrumontwikkeling). Voorafgaande aan zijn openingswoord gaf schooldirecteur Lia Boumans een korte opsomming over de verbouwing/renovatie die 5 jaar geleden begon met een brainsessie. Er moest heel wat overwonnen worden welke resulteerde in november 2021 met de aanvang van de geplande verbouwing, waarvoor ze iedereen bedankte.

Wethouder Jordy Clemens liet zijn lovende woorden voor school, ouders en kinderen vergezeld gaan, maar wel met een knipoog, dat deze school wellicht de mooiste school van Limburg is. Ook mevrouw Kiki Huijnen voorzitter College van Bestuur onderwijsstichting MOVARE stak de loftrompet op deze BS Gerardus Majella. Aansluitend werd de officiële opening op ludiek wijze verricht middels het doorknippen van een lint gedaan door Thomas Cierniak van kleutergroep de Bijtjes, bijgestaan door wethouder Jordy Clemens en schooldirecteur Lia Boumans.

Hierna kon, zoals een carnavalsliedje weergeeft: het feest kan beginnen. Dit gebeurde dan ook en konden kinderen met hun ouders genieten van diverse opgestelde attributen waaronder ook een springkussen en smaakte een suikerspin/popcorn natuurlijk prima. Ook waren er enkele Workshops. Zeker niet onvermeld mag worden dat zowel de Ouderraad en Medezegging team zorg had gedragen voor de suikerspin/popcorn, picnictafel, wafels bakken en springkussen. Kortom, het was een geslaagde, gezellige en leuke openingsdag op de vernieuwde basisschool in Heksenberg.


Foto’s: Callie Steijaert en foto lint doorknippen: Henk van Odenhoven 
Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredactie Callie Steijaert