Uitnodiging voor Het 1ste lustrum van de Indië-herdenking op dinsdag 15 augustus 2023

In 2019 organiseerde Stichting Waringin voor het eerst de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog én van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Inmiddels zitten we in de tweede helft van 2023 en is de Indië-herdenking weer aanstaande.

Met genoegen nodigt Stichting Waringin betrokkenen en geïnteresseerden uit voor het bijwonen van het 1ste lustrum van de Indië-herdenking op dinsdag 15 augustus 2023.

Wij hebben voorzien in een rijkgevuld programma met toespraken van de heer Jordy Clemens, loco burgemeester van Heerlen, en de heer Emile Roemer, Gouverneur van Provincie Limburg. Daarnaast zijn er drie sprekers die hun persoonlijke verhaal over hun directe of indirecte verbintenis met het Nederlands-Indisch verleden vertellen. De Molukse groep Saudara2 verzorgt de muzikale omlijsting. De Indië-herdenking wordt afgesloten met de vlagceremonie en het zingen van het Wilhelmus, gevolgd door de officiële kranslegging.

U bent vanaf 13:00 uur van harte welkom doch U wordt uiterlijk om 13:30 uur verwacht in verband met de start van de ceremonie om 13:45 uur. Na de herdenking, omstreeks 16:20 uur, is er gelegenheid om met andere aanwezigen even na te praten onder het genot van een drankje en een Indische snack.

Het is inmiddels traditie geworden om de herdenking plaats te laten vinden bij het herdenkingsmonument van de Stichting Waringin in de tuin van Dinger van ABP te Heerlen.

In overleg met de gemeente Heerlen, de directies van Stichting Pensioenfonds ABP, APG en de Brightlands Campus, is afgesproken dat de herdenking weer plaats zal vinden in de buitenlucht.

U kunt gebruik maken van de ingang van de Dinger-tuin aan de Smedestraat. Reist u per auto dan dient u van de openbare parkeergelegenheden in de omgeving gebruik te maken.

Tekst en fotobron