Eerste Weerstand Open Air Roermond een succes!

Zaterdag 29 juli is het dan zover, “Weerstand Open Air”. Ondanks dat er soms wat regen uit de lucht komt vallen is het een groot feest en staan de mensen rijen dik op het oude terrein van de Phillips-fabriek in Roermond.
Bij binnenkomst krijg je eerst een gratis bekertje van de vriendelijke medewerker van het festival. “Deze is gratis en kun je de hele dag omwisselen voor een nieuwe”, is het bericht. Eenmaal binnen lijkt het festivalterrein vooral in de lengte te lopen.
In het midden van het terrein staat de kassa voor de bonnen en vind je een zandhoop en springkussens voor de kinderen. Aan de linkerkant loop je dan uit op een aantal eetkraampjes met een overdekt stuk gras waar je droog kunt eten. Verspreid over het terrein ligt nog een aantal grote bars. Daarnaast is er een heel gebied met toiletfaciliteiten.
Aan de rechterkant heb je tussen de gebouwen 2 podiums staan en achterdoor staat de MainStage. Die bereik je door een versmalling langs de oude installaties van het terrein.
Het festival wordt om 13:00u met een koninklijk tintje afgetrapt door de Queen coverband “Mother Mercury – Queen Tribute”. De menigte schreeuwt luidkeels mee met de hits van Queen. Daarna volgt nog een aantal andere bands die artiesten vertolken zoals: “Coldplay“, “U2”, ”Bon Jovi” en “ABBA”
Iets terug op het terrein is een silent disco en een techno bunker. Maar ook komt de locale artiest aan de beurt bij de “Roermond In Tune Stage” met artiesten als Brohlin & Josef. Maar ook door Hendrix & Wayne heeft deze stage de hele dag een goed bekijks.
Kortom: een mooi nieuw festival dat voor ieder wel iets heeft met een goeie sfeer en organisatie.
Foto’s en tekst:
Thomas Driessen – PHOTHO