Echtpaar Hein en Elly Grivec Gorissen vieren 60 jaar huwelijk

Peter Trompetter Parkstad actueel

Locoburgemeester Tim Weijers met echtpaar Hein en Elly Grivec-Gorissen

Locoburgemeester Tim Weijers bracht op 21 augustus een felicitatiebezoek aan het echtpaar Hein en Elly Grivec Gorissen (beiden zijn 79 jaar) in verband met hun 60-jarig huwelijk. 
 
Hein en Elly hebben elkaar in 1962 leren kennen tijdens een dansavond bij het befaamde café/danszaal Jongen aan de St.-Pieterstraat in Chevremont. Het was wederzijdse liefde op het eerste gezicht. Elly, “Hein was erg hoffelijk, maar daarbij was hij ook een knappe en empathische jongeman”. Hein, Elly viel mij meteen op door haar betoverende figuur en fascinerende glimlach. Het heeft ook niet lang geduurd totdat ik haar vroeg of ze met mij wilde trouwen, omdat ik Elly niet meer kwijt wilde. Zijn woorden heeft Hein omgezet in daden. Zestig jaar later is het jubilerende echtpaar nog steeds op elkaar smoorverliefd. Het geheim van een lang huwelijk is geven en nemen, maar ook in goede en slechte tijden voor elkaar klaar staan.

Hein werkte aanvankelijk als internationaal vrachtwagenchauffeur. Op een gegeven moment begon hij een eigen bedrijf: Grivec rolluiken en ramen BV. Van 1978 tot 1981 heeft Hein en Elly café Grivec gerund aan de Bleijerheiderstraat en vervolgens een restaurant in de Orlando Passage.

In 1964 werd Anita geboren. Met deze dochter en twee kleinkinderen is het gezin Grivec Compleet.  De Grivecs zijn erg familiair. De familie is tevens hun hobby. Anita, “mijn ouders staan altijd paraat voor wie voor wie het ook is in onze familie. Naast twee klein kinderen ook vier achterkleinkinderen. Gelukkig verkeren beiden nog steeds in goede gezondheid. Ze zijn al tevreden met een kopje koffiedrinken op een terras op de Markt.”

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie