Merckelbagh rijdt solide naar de zesde plaats

Milan Merckelbagh NL Yamaha Parkstad Actueel;

Op het circuit van Assen heeft Milan Merckelbagh goed weten te scoren tijdens de zesde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Yamaha-coureur wist op het circuit van Drente beide races als zesde over de finish te komen. Thomas Gradinger en Twan Smits wisten de races op hun naam te schrijven, Smits blijft de leider in de tussenstand.

Trainingen:
De trainingen worden onder wisselvallige omstandigheden verreden. De eerste kwalificatie was het volledig droog en wist de Limburger een achtste tijd op de klokken te zetten. Later op de dg viel er lichte neerslag waardoor de circuit niet sneller werd en de tijden van de eerste kwalificatie bepalend waren voor de startopstelling. Milan startte met zijn achtste traingstijd dus vanaf de derde startrij in het startveld van 26 coureurs.


Wedstrijden:
De start van de eerste race was goed en de 22-jarige coureur komt als vijfde uit de eerste bocht. Het is hard werken om de kopgroep niet uit het oog te verliezen maar halverwege de wedstrijd is de veer gebroken. Milan stuurt zich naar een mooie zesde plaats. De leiders strijden met elkaar tot aan de finishvlag en in de laatste bocht komen ze in botsing. De beide rijders krijgen hiervoor een straf van de wedstrijdleiding en dat is in het voordeel van De Vleeschouwer die hierdoor niet vijfde naar derde wordt. Milan blijft zesde in de officiele uitslag na de hectische wedstrijd.

Ook de tweede start van deze zonnige dag is goed. De coureur van Hertrampf Yamaha Racing kan zelf opklimmen naar de vierde plaats. In de lange rechterbocht naar de ‘Strubbe-bocht’ moet Milan even van het gas om een highsider te voorkomen. Hierdoor verliest hij wat snelheid en daarmee verliest hij ook tweede plaats. Er komt een mooi gevecht met Kofler en Orgis om de vijfde plaats. Tijdens de vorige wedstrijd in Oostenrijk won de Oostenrijker een race en nu is hij nipt sterker dan Milan. Kofler wordt vijfde voor de student uit Heerlen die Orgis achter zich weet te houden. Daarbij weet de Yamaha-rijder zijn persoonlijk beste tijd ooit op het circuit van Assen neer te zetten tijdens deze mooie tweede race van het weekend.

Uitslagen IDM #6: Assen, Nederland:
Race 1
1. Thomas Gradinger A Yamaha
2. Andreas Kofler A Yamaha
3. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki
4. Twan Smits NL Yamaha
5. Melvin van der Voort NL Yamaha
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2:
1. Twan Smits NL Yamaha
2. Melvin van der Voort NL Yamaha
3. Thomas Gradinger A Yamaha
4. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki
5. Andreas Kofler A Yamaha
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1. Twan Smits NL Yamaha 195
2. Melvin van der Voort NL Yamaha 186
3. Andreas Kofler A Yamaha 182
4. Thomas Gradinger A Yamaha 164
5. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki 119
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha 97

Volgende keer:
Het laatste weekend van septenber wordt de finale van dit seizoen verreden. Dit gebeurd al vele jaren op het circuit van Hockenheim, daar gaat Milan proberen zich nog in de top vijf van het kampioenschap te rijden. Het verschil met Luca de Vleeschauwer is 22 punten dus het zal geen eenvoudige opgave worden.

Tekst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Milanmerckelbagh.com / Dino Eisele