klooster Wittem parkstad actueel

Iedere eerste en derde woensdag van de maand is er een meditatiebijeenkomst in de Kloosterkerk van Wittem. In september is dat op de 6de en de 20ste. (In augustus was er geen meditatie, i.v.m. vakanties).

Mediteren is een soort levenskunst. Het is gaan zitten op een plek die goed aanvoelt en waar je je kunt concentreren, waar je je lichaam kunt ontspannen. Op den duur kun je door mediteren een innerlijke rust ervaren die helpt om op een andere wijze naar leven te kijken: met aandacht en verwondering. Door de stilte kan ook een hernieuwde vitaliteit en creativiteit ontstaan. 

Maar mediteren gaat niet vanzelf. Het vraagt discipline, die je langzaam moet opbouwen. Daarom is het prettig om het in een groep te doen.

De meditatiegroep in Wittem mediteert rond een tekst uit de christelijke traditie. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Daarna kan er – voor wie wil – worden nagepraat bij een kopje thee. Deelname kost 2 euro per keer.

Interesse? Meer informatie: bij de receptie van het klooster, tel 043 450 17 41 (dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur) of via www.kloosterwittem.nl/meditatie. Hier kunt u zich ook aanmelden (vooraf aanmelden is gewenst).

Foto en Tekst: Klooster Wittem