Downset dreunt door in Heerlen. Inclusief gedenkwaardig pauzemoment.

Afgelopen donderdag ging het er weer hard aan toe in Heerlen.
Er stond weer een nieuwe editie van “Hard in Heerlen” op het programma in de Nieuwe Nor.
Dit keer prijkte de rap/hardcore band Downset op het affiche. Deze Amerikaanse band uit Los Angeles, met invloeden uit rap, funk, hardcore punk en metal, tourt momenteel door Europa en het is knap dat de Nieuwe Nor deze band naar “onze Parkstad” weet te dirigeren.
De band deed in augustus o.a. België, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk aan en dus ook één show in Nederland. In onze eigen Nieuwe Nor.

Er waren genoeg “Harde Heerlenaren” aanwezig die los gingen op vooral het oude werk van de band. De old school rap/hardcore pioniers uit L.A. brachten een mix van hun werk uit de jaren 90 en hun meest recente album uit 2022, Maintain.
De mannen beukten er vrolijk op los toen plots halverwege een alarm afging. Het bleek geen sound effect van de band, maar het was daadwerkelijk het brandalarm van de Nieuwe Nor.
Alle aanwezigen werd gevraagd om de zaal te verlaten. Het geheel ging allemaal vrij gemoedeloos en er was geen sprake van paniek en zo stonden we enkele minuten later met z’n allen, inclusief voltallige band en crew, op het pleintje voor de Nieuwe Nor.
Het bleek uiteindelijk loos alarm, maar uiteraard safety first en na een onderbreking van een klein half uurtje mocht iedereen weer naar binnen.

Na deze ongevraagde pauze speelde de band nog enkele nummers, maar écht knallen deed de band niet meer. Uiteindelijk ging de cult klassieker “ANGER!” uit 1994 natuurlijk er wel nog in als gesneden koek en gingen de aanwezigen toch tevreden naar huis op deze toch wel gedenkwaardige avond.
Op zaterdag 9 september staat er weer een nieuwe editie van “Hard in Heerlen” op het programma. Check het volledige programma op www.nieuwenor.nl

Foto en Tekst: Eric Reneerkens