Peter Trompetter

De oefenwedstrijd tussen derdeklasser KVC Oranje en het twee niveaus hoger uitkomende Chevremont is voor zo’n 150 toeschouwers geëindigd in een 4-2 overwinning voor de bezoekers.

Van meet af aan ontspon zich een aardige wedstrijd met op en neergaand spel, af en toe op het scherp van de snede, met de nodige (persoonlijke) fouten, maar ook bij tijd en wijle voorzien van fraaie combinatie gevolgd door kansen en, al of niet, doelpunten.

Peter Trompetter Fotografie

De eerste kans was voor thuisclub KVC Oranje. Aanvoerder Martijn Sangen stuurde Ben Vloeberghs de diepte in. De lange spits verscheen (foto) oog in oog met gastendoelman Shaugn Prickarts. De goalie verkleinde uitkomend de hoek, met als gevolg dat de inzet van Ben Vloeberghs op het lichaam van de keeper zijn eindbestemming vond. Even later was er balverlies in het middenveld van KVC Oranje. Calvin Römer ging namens Chevremont richting de zestien en haalde met zijn linker uit. Doelman Lars van der Weide van de thuisclub moest toezien hoe de bal hard in de linker benedenhoek tegen het net ging: 0-1.

Was Ben Vloeberghs bijna trefzeker geweest, na een kwartier was hij dicht bij een assist. Vanaf links leverde hij een perfecte voorzet af. Yassin Ben Sadik kopte in, maar opnieuw was Shaugn Prickarts paraat, zij het dat achter de inzet van de kleine KVC-aanvaller niet veel power zat.

Peter Trompetter Fotografie

Chevremont beschikt over wat meer voetballend vermogen dan KVC Oranje. Niet vreemd natuurlijk gezien het klassenverschil tussen beide teams. Niettemin was KVC Oranje lang in staat om de partij redelijk evenwichtig te houden. Een tweede persoonlijke fout echter maakte dat het verschil in doelpunten verdubbeld werd. Een lastige terugspeelbal op Lars van der Weide, een ongelukkige aanname van de goalie en het was voor de doorgelopen Tim Blättler een koud kunstje om de 0-2 aan te tekenen.

Pakweg drie minuten voor de rust werd het zelfs 0-3. Nu vloog de bal uit een pegel van Luc Roex van zo’n 30 meter via de vingertoppen van Lars van der Weide in de linker bovenhoek. Nog voordat de prima leidende arbiter Frank Halmans de ploegen richting de thee dirigeerde was de thuisclub heel dicht bij de 1-3. Mees Ruiters mikte vanaf de rand van de zestien met een schuiver op de rechter benedenhoek. Doelman Shaugn Prickarts was een geslagen man, maar de bal eindigde op de paal en stuiterde het veld weer in.

De ruststand oogde pijnlijk voor thuisclub KVC Oranje, in die zin dat de 0-3 tussenstand de ploeg niet echt recht deed. Daarin kwam na de hervatting verandering. Een behoorlijk gerenoveerd Chevremont stond ook in die fase toe dat de thuisclub voor de nodige dreiging kon zorgen. Ook kansen kwamen er opnieuw, deze keer met efficiëntie gepaard gaande. Eerst vond Ben Vloeberghs vanaf rechts met een lage schuiver de binnenkant van het zijnet van de verre hoek (1-3) en niet veel later was Ritch Vienerius vanaf de rand van de zestien trefzeker. Zijn inzet ging, onhoudbaar voor Prickarts, in de rechter benedenhoek tegen de netten: 2-3.

Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij Chevremont wat meer controle op het gebeuren leek te krijgen. Althans, kansen op een gelijkmaker kwamen er voor de thuisclub niet. Kort voor het sluiten van de markt tenslotte viel de beslissing. Een puntgave hoge voorzet van de boomlange Daniel Meijer vanaf links bereikte Tim Blättler bij de tweede paal. De voormalige Roda JC-er kopte buiten bereik van Lars van der Weide beheerst binnen: 2-4.

Niet veel later blies Frank Halmans voor de laatste keer op zijn fluitje en het nakaarten kon beginnen. Kennelijk was er veel om te bespreken. Het ging namelijk tot in de late uurtjes door.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter