Borstkankermaand start met sponsortocht Saskia Leenders-Wolfs loopt (de) weg met kanker

Saskia Leenders

Saskia leenders

Saskia Leenders Wolfs gaat op zondag 1 oktober een ultieme hardloopuitdaging aan. Zij gaat 100 kilometer hardlopen langs vijf van de zes Limburgse Toon Hermans Huizen. Deze datum is niet zomaar gekozen: 1 oktober is namelijk de start van de borstkankermaand, de diagnose die Saskia zelf twee keer kreeg. Vandaar de titel van de tocht: ‘(De) weg met kanker’.

De Limburgse Toon Hermans Huizen en de Maarten van der Weijden Foundation

Toon Hermans Huizen zijn centra voor mensen die leven met en na kanker. De centra zijn bijzondere ontmoetingsplaatsen waar je je verhaal kunt delen of kan deelnemen aan ontspannende en creatieve activiteiten. Saskia gaat deze sportieve uitdaging aan om de naamsbekendheid van de Limburgse Toon Hermans Huizen te vergroten en de drempel van deze centra te verlagen voor mensen die geraakt zijn door kanker.

Daarnaast wil Saskia zoveel mogelijk geld inzamelen. Niet alleen voor de Limburgse Huizen maar ook voor de Maarten van der Weijden Foundation (MVDWF) voor kankeronderzoek. Jaarlijks krijgen ruim 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. De opbrengst die naar de MVDWF gaat, zal voor 100% naar kankeronderzoek gaan, ‘Weg met kanker’.

De route

Op 1 oktober gaat Saskia er alles aan doen om haar route langs vijf van de zes Limburgse huizen te voltooien. Toon Hermans Huis Noord Limburg steunt de actie maar ligt te ver uit de route. De huizen zelf organiseren activiteiten om haar aan te moedigen tijdens haar loop. Om 7.30 uur zal het startsein worden gegeven bij het Toon Hermans Huis in Weert.  ‘(De) weg met kanker’ gaat verder via Roermond, Sittard en Maastricht. Naar verwachting zal Saskia om ongeveer 21.00 uur bij het Toon Hermans Huis in Heerlen de finishlijn bereiken. 

Wil je Saskia ondersteunen bij ‘(De) weg met kanker’ doneer hier, De weg met kanker

 

Het programma van ‘(De) weg met kanker’ vindt je op de websites van de Limburgse Toon Hermans Huizen

Foto : Peter Tillmann
Tekst: Toon Hermans Huis Parkstad