Burgemeester Petra Dassen-Housen op bezoek bij diamanten paar Gouders-Lamers

Peter Trompetter Fotografie

Op 7 augustus 1963 trouwden Giel Gouders en Kitty Lamers voor de wet maar het werd vandaag pas gevierd. De Burgemeester bezocht het 60-jarige echtpaar en feliciteerde hen namens haar en het gemeentebestuur van Kerkrade. Dat stelden Giel (88) en Kitty (83)  zeer op prijs.

Het begon in 1958 tijdens een carnavalstreffen op de Markt in Kerkrade. Giel kreeg de beeldschone Kitty in het vizier en aarzelde geen moment om haar ten dans te vragen. Er ontstond meteen een wederzijdse ‘klik’. De dag erna werd een afspraak gemaakt om naar Bioscoop Hollandia te gaan en een film te bekijken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Na een verkeringstijd van vijf jaar trouwden ze voor de wet.

Foto: PeterTrompetter Fotografie

Op 14 september stonden Giel en Kitty voor het altaar van de Maria Gorettiekerk. In 1964 werd Jac. geboren. In 1966 zoon Geo. Giel was in zijn leven werkzaam als meubelmaker terwijl Kitty tot aan haar huwelijk een kantoorbaan bij het Limagas had.

Zolang hun gezondheid het toeliet hebben zij veel gezellige dingen samengedaan en genoten van hun vakantieoord in Antibes in Zuid- Frankrijk. 27 jaar hebben zij daar een vaste campingplaats gehad. Giel was een koorzanger in hart en nieren. Vijfentwintig jaar maakte hij met zijn tenorstem deel uit van het opgeheven mannenkoor St. Jozef Kaalheide, -maar ook van het 20-koppige koor Vocal ensemble. Door een tremor op de stem kwam subiet een eind aan de zanghobby van Giel. Hij heeft zich jaren geleden toegelegd op de kook-en bakkunst. “Het is elke dag feest als Giel gekookt heeft”,- laat Kitty weten. Verder heeft Giel groene vingers. Kitty volgt op het flatscherm bijna alle voetbalwedstrijden. Met name als haar clubje Roda JC wordt uitgezonden. Ze wordt tijdens de voetbalwedstrijd echt passioneel en emotioneel.

Parkstad Actueel feliciteert ook het diamanten echtpaar.

Door: Peter Trompetter Fotografie