poetry slam

Sven Vek, stadsdichter van Heerlen, heeft half Nederland achter zich gelaten in de halve finale van het NK Poetry Slam 2023. Hij is daarmee, na Merlijn Huntjens, de tweede stadsdichter van Heerlen die in het NK terechtkomt. 

Slam poetry is een vorm van poëzievoordracht die oorspronkelijk in de Verenigde Staten zijn oorsprong vindt. Een poetry slam bestaat gewoonlijk uit een aantal rondes en een finale battle. 

Sven Vek

Vek schreef in zijn periode als stadsdichter van Heerlen meerdere gedichten over en voor de stad. Heeft zichzelf na een overwinning op Borderlines Euregion Poetry Slam in Heerlen vorig jaar en na de overwinning afgelopen woensdag in de halve finale van het NK gekwalificeerd voor de finale van het NK. Sven is overigens ook tekstschrijver/zanger van de band Mt. Atlas. Sven wist afgelopen woensdag een bijzondere indruk achter te laten bij de jury in Utrecht:

pascal moorsSven bracht een scherpe, gedurfde voordracht met een verrassende, ontsporende opbouw.

 

In totaal nemen acht poetry slammers het tegen elkaar op in een verbale wedstrijd op zaterdag 23 september in de TivoliVredenburg in Utrecht. De dichters moeten niet alleen een driekoppige vakjury overtuigen, maar ook het publiek. De slammer waar het publiek de meeste decibellen voor produceert in de laatste ronde, gaat met de winst naar huis, en mag zichzelf Nederlands Kampioen Poetry Slam noemen.

Foto: Pascal Moors Photography 
Tekst: Stadsdichter Merlijn Huntjes