vredestekeningen

Het Vredesplatform Heerlen organiseert op Vredeszondag 24 september a.s. in het kader van de Vredesweek 2023 een Vredeswandeling of Walk of Peace in het centrum van Heerlen. De wandeling zal langs een aantal etalages voeren waar Vredestekeningen zijn te zien. De wandeling begint om 14.00 uur op het Spoorplein (Maankwartier), boven bij de ingang van het station. 

Het Vredesplatform Heerlen heeft aan enkele scholen gevraagd om de leerlingen van basisscholen en laagste klassen van het VMBO een Vredestekening te laten maken. Inmiddels hebben we al meer dan honderd tekeningen ontvangen. Deze tekeningen zullen in de Vredesweek worden opgeplakt in etalages van een aantal winkels en de bibliotheek in Schunck. 

Tijdens de Vredeswandeling zullen we de betreffende etalages met Vredestekeningen bezoeken. Hier en daar worden Vredesgedichten en -verhaaltjes voorgedragen. Boekhandel Van der Velden Van Dam zal zelf een toepasselijke invulling geven van de tussenstop.   

De wandeling zal zo’n uur en een kwartier duren en eindigt in Café Pelt, Pancratiusplein 48. Daar is gelegenheid om na te praten en voor het delen van indrukken en ervaringen. Er wordt koffie/thee met vla geserveerd. De deelname is gratis.

vredestekeningen

Vindt plaats: Vredeszondag 24 september 2021.

Start: 14.00 uur, Maankwartier Spoorplein (boven bij de ingang van het station)

Thema van de Vredesweek: ‘Iedereen kan wat voor vrede doen’.

Foto en Tekst: Heerlen Mondiaal