Op 20 september 2023 is Loek (82) en Kitty (81) Wiertz-Lentzen zestig jaar getrouwd. Burgemeester Petra Dassen-Houssen kwam bij het echtpaar langs om hen te feliciteren.

In 1963 werd het leven van Loek Wiertz en Kitty Lentzen voorgoed veranderen. Ze kwamen in oogcontact met elkaar bij een bekende thuis. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk geworden. Op de dansvloer in het café van de roemruchte Theo Bongerd aan de Wijngracht kwam Kitty erachter dat Loek een geweldig danser was. Na een onvergetelijk mooie verkeringstijd van vijf jaar stapten ze in het huwelijksbootje. Ze betrokken een flatgebouw aan de Holzstraat, waar ze na 60 jaar nog steeds met veel plezier wonen. Het echtpaar kreeg drie kinderen. De vijf kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen maken de familie Wiertz compleet.

Loek was van 1960 tot de sluiting in 1969 als voorman houwer werkzaam in de kolenpijlers van de Domaniale Mijn. In deze mijn maakte Loek ook deel uit van de reddingsbrigade. Na de mijnsluiting heeft hij nog 30 jaar bij Stork gewerkt. Kitty was tot aan haar huwelijk werkzaam bij Philips Molenberg. Later heeft ze jaren gewerkt bij de thuiszorg in Kerkrade.

Loek is een echt verenigingsmens en vrijwilliger bij diverse instanties. Huurdersbelangen is er eentje van. Met gepaste trots laat Loek weten dat hij in de periode tussen 1967 en 2016 maar liefst 144 keer een half liter bloed heeft gedoneerd aan het Kerkraadse ziekenhuis. Bijzonder is dat hij een van de medeoprichters is van de Koempels van de Domaniale. Hij zorgt in de schacht Nulland al meer dan 10 jaar voor het technisch onderhoud. Op 7 juli 2017 2017 werd Loek Wiertz voor al zijn inzet voor de gemeenschap Koninklijk onderscheiden. Kitty en Loek waren 30 jaar vaste bezoeker op een camping in het mooie Zeeland.

Door: Peter Trompetter Fotografie