Klankkleur Festival ‘23 Limburg – Viert de amateurmuziek in Theater De Oranjerie Roermond

Klank kleur festival 2023

Op 3, 4 en 5 november 2023 vindt de tweede editie van het Klankkleur Festival plaats in Theater De Oranjerie in Roermond. Bezoekers kunnen drie dagen lang genieten van een diversiteit aan koren, fanfares en harmonieën. Toegang is gratis, met uitzondering van het openingsconcert op vrijdagavond.

Vrijdag 3 november: Openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’

Het Klankkleur Festival begint op vrijdagavond om 20.00 uur met het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’. De Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls speelt samen met vocal groups Seven uit Kerkrade en Fusion uit Sittard. Jazztrompettist en bugelist Ruud Breuls treedt op als solist.

De muziekverenigingen in Limburg zijn een broedplaats voor talent. Op deze avond zie je daarvan het bewijs. Professionele musici begonnen bij Limburgse amateurverenigingen die hun sporen hebben verdiend in wereldberoemde orkesten in binnen- en buitenland komen ‘naar huis’ om het publiek te inspireren. Samen met Seven en Fusion brengen ze een cross-over van blaasmuziek en koorzang. Tickets voor dit openingsconcert kosten € 10 per stuk, inclusief pauzedrankje en garderobe, en zijn te koop bij Theater De Oranjerie.

Foto: Ruud Breuls

Zaterdag 4 november: Koorzang en workshops

Op de tweede dag van het Klankkleur Festival staat koorzang centraal. Verbindend Netwerk Koorzang Limburg organiseert van 10.00 tot 17.30 uur een open podium voor koren. Daarnaast zijn er workshops rondom jeugdzang en koorleiderschap. ’s Avonds treden de VNK-L Inspiratiekoren op.

Harmonie koor: Fusion

Zondag 5 november: Blaasmuziek en workshops

Op de derde dag van het Klankkleur Festival vindt het open podium en concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen plaats. Verder kan het publiek luisteren naar een optreden van de winnaar Finale Jonge Solisten: Ruud Somers (klarinet) begeleid door drummer Daniel Mom en pianist Maarten Somers. Daarnaast zijn er overdag workshops rondom het versterken van muziek- en amateurkunstverenigingen.

Vocal group: Seven

Het complete programma is te vinden op de website van Stichting Klankkleur Limburg.

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen, het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg en Stichting Klankkleur Limburg. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.

Foto en Tekst: Stichting Klankkleur Limburg