Olaf Op den Kamp

Foto: Olaf Op den Kamp

Op dinsdag 26 september organiseert IVN Kerkrade twee lezingen over het groenbeheer met schapen en de omgang met monumentale bomen. De Monumentenmaand 2023 heeft Levend erfgoed als thema.

Bij Levend erfgoed kun je denken aan monumentale bomen en oude huisdierrassen. Daarom hebben we twee kenners die hier in hun dagelijks werk mee te maken hebben uitgenodigd om te komen vertellen over waar ze dagelijks mee te maken hebben. Henk Vossen voert natuurbeheer uit met schaapskuddes. Hij zal ons komen vertellen over het Mergelland Schaap en het beheer van natuurgebieden met schaapskuddes.

Deze excursie wordt vervolgd door een excursie in de Berenbos met een bezoek aan de schaapskudde op 1 oktober. Daarna is Marc Verjans van de Gemeente Kerkrade aan de beurt. Hij zal ingaan op het groenbeleid in de gemeente Kerkrade en meer speciaal op de monumentale bomen die onze stad rijk is. Daarbij wordt van de deelnemers speciaal ook hun mening gevraagd over het bomenbeleid, een enigszins interactieve presentatie dus. Denk dus alvast eens na over uw vragen met betrekking tot de bomen in Kerkrade en stel ze deze avond.

Deze gratis toegankelijke avond, een vrije gave wordt wel gewaardeerd, start om 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade-Chevremont.

Foto: Olaf  Op den Kamp
Tekst: IVN Kerkrade