Ontdek je (t)huis bij SCHUNCK Bibliotheek tijdens Kinderboekenweek

Kinderboeken week SCHUNCK Heerlen
Van 4 tot en met 15 oktober staat SCHUNCK Bibliotheek in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Bij mij thuis’, en dus verandert de bibliotheek in een gezellig boekenhuis, zowel voor kinderen als hun ouders.   
Thuis betekent voor iedereen iets anders, want een thuis bestaat in veel verschillende vormen. Precies deze diversiteit viert Kinderboekenweek dit jaar. En hoe kan dat beter dan met boeken? Kinderen lezen over thuissituaties in verre landen en leren van alles over verschillende huizen. Bij SCHUNCK Bibliotheek is er deze twaalf dagen lang een passend aanbod met diverse workshops en activiteiten, om allerlei verschillen (t)huizen te ontdekken.

Kinderboeken week SCHUNCK Heerlen

Kinderboekenweek bij SCHUNCK
Alle vier de bibliotheekvestigingen zijn feestelijk aangekleed, er is veel aandacht voor de leukste kinderboeken en er zijn extra activiteiten. Zo zijn er workshops, kunnen de kinderen komen kamperen in de bieb en is er op 15 oktober traditiegetrouw het afsluitende BoekieWoekie Festival in het Glaspaleis. Tijdens deze middag kunnen kinderen van tussen de 6 en 12 jaar deelnemen aan verschillende activiteiten binnen het thema ‘Bij mij thuis’. Daarnaast verzorgen ook Kasteel Hoensbroek, het Thermenmuseum en het Mijnmuseum workshops. Dit jaar heeft Boekiewoekie voor het eerst ook een samenwerking met het Kletskoppen festival, waarbij taalwetenschappers verrassende nieuwe spelletjes en experimenten rondom taal en meertaligheid introduceren.
Alle activiteiten zijn na inschrijving gratis en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het hele programma is te bekijken op https://www.schunck.nl/nl/bibliotheek/agenda/kinderboekenweek/.
Over SCHUNCK Bibliotheek
SCHUNCK Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot en jongeren tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruik maken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.
Foto en Tekst: SCHUCNK