Cast en crew Opera Compact verhuizen naar Sappi papierfabriek.

Opera Compact

Vlnr: Sara Wijlaars (Annina) en Maia Steinberg (Flora)

Na twee intensieve weken, waar het grootste gedeelte van Verdi’s “La Traviata” door de castleden is gerepeteerd, gaat het team van Opera Compact verder aan de opera werken op de locatie van de Sappi papierfabriek in Maastricht.

Opera Compact
Dirigent Rick Schoonbeek en pianist Willem Suilen

“Een bijzondere locatie vraagt om een flexibele aanpak”, legt artistiek leider Sybrand van der Werf uit. “Je wilt dat de muziek en het spel optimaal tot hun recht komen, maar ook de ruimte laten spreken. Op locatie repeteren is daarvoor echt een must”.

Scenograaf Fleur Ummels

Direct na de eerste helft van de repetities is Fleur Ummels, scenograaf (decor- en kostuumontwerper) van deze “La Traviata” de kleding aan rekken naar buiten aan het rijden. Zakelijk leider Fenna Ograjensek helpt mee: “Opera Compact is een klein gezelschap, dus we zullen inderdaad bij alles samen onze schouders eronder moeten zetten. Het is geweldig om te zien hoe onze partners met ons meerennen.”

Opera Compact
Maartje Rammeloo (Violetta)

Bij de Sappi papierfabriek wordt alles uitgeladen en ingericht. Eind deze week worden alle technische benodigdheden, meubilair en tribunematerialen geleverd die nodig zijn om de ruim 350 bezoekers per avond een onvergetelijke ervaring te gaan bieden.

Opera Compact
Denzil Delaere (Alfredo) en Ananda Puijk (spiegelfiguur voor Violetta)

Ograjensek: “We kunnen op 5 avonden in totaal 1750 mensen ontvangen en het gaat hard. Het eerste weekend is nagenoeg uitverkocht! Voor iedereen die nog geen kaartje heeft is het zaak snel te reserveren, want op is op en aan de deur wordt niet gekocht”! Dat laatste is geen grap, omdat bezoekers van te voren een kaartje moeten kopen via Theater aan het Vrijthof en zo de benodigde instructies kunnen krijgen. “Een industrieel terrein is echt iets anders dan een schouwburg. Daarom moeten onze bezoekers goed geïnformeerd zijn. Net als wijzelf. Dankzij een mail vooraf is dat gelukkig heel eenvoudig”.

Opera Compact
Ananda Puijk

“La Traviata” gaat op 6 oktober in première en is daarna nog te zien op 7, 8 (matinee), 13 en 14 oktober. Kaarten via theateraanhetvrijthof.

Foto : Sanne Linssen Fotografie
Tekst: Opera Compact