klankkleurlimburg.

Het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg organiseren vanaf november 2023 tot en met april 2024 verschillende workshops voor vrijwilligers(besturen) van amateurkunstverenigingen en erfgoedorganisaties.

‘Financiering van jouw culturele project’
De workshop ‘Financiering van jouw culturele project’ helpt vrijwilligers(besturen) om de financiering van een cultureel project op een goede manier vorm te geven. De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende financieringsmogelijkheden en leren een projectbegroting op te stellen. Ook ‘fair pay’ voor kunst- en erfgoedprofessionals komt aan bod.

Deze workshop vindt plaats op zondag 5 november, tijdens het Klankkleur Festival in Theater De Oranjerie in Roermond. Deelname is gratis, maar er zijn een beperkt aantal plekken.

Meer informatie is te vinden op hklimburg

klankkleurlimburg.
Piles of coins.stacked coin on green grass growing money concept.

‘Leden en vrijwilligers werven én binden’
De workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’ laat vrijwilligers(besturen) ervaren hoe het proces van leden en vrijwilligers werven en binden verloopt. De deelnemers krijgen inzicht in de reis die leden en vrijwilligers door de vereniging maken. Ze horen van anderen hoe zij hun reis hebben gemaakt en wat er nodig is om nieuwe leden en vrijwilligers aan die reis te laten beginnen. De verschillende niveaus van betrokkenheid komen aan bod. Deelnemers krijgen handvatten om inzicht te krijgen in wat leden of vrijwilligers bindt aan hun vereniging. Ook krijgen ze tips over het creëren van meer betrokkenheid bij leden en vrijwilligers.

Deze workshop vindt plaats op verschillende data en locaties in Limburg, in de periode van 5 november 2023 tot en met 18 april 2024. De eerste sessie is op zondag 5 november, tijdens het Klankkleur Festival in Theater De Oranjerie in Roermond. Deelname is gratis, maar er zijn een beperkt aantal plekken.

Meer informatie is te vinden op hklimburg.

Beide workshops worden georganiseerd in het kader van het Plan herstel amateurkunsten Limburg en worden gefinancierd door de Provincie Limburg en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Foto en Tekst: Stichting Klankkleur Limburg