GOEDE OPKOMST TWEEDE INWONERSAVONDEN OVER WATEROVERLAST IN SIMPELVELD EN BOCHOLTZ

Foto: Lidia Carreno Photography

Op dinsdag 3 oktober organiseerden Waterschap Limburg en gemeente Simpelveld een tweede inwonersavond in Bocholtz, op donderdag 12 oktober deden we datzelfde in Simpelveld. Maar liefst 60 inwoners bezochten deze inwonersavonden, een geslaagde opkomst dus!

 

Tijdens de presentatie werden eventuele oplossingsrichtingen gegeven, om de wateroverlast in de dorpskernen en de gebieden daaromheen te beperken. Na de presentatie kon men bij verschillende gebiedstafels – aan de hand van een kaart van het projectgebied – meningen en ideeën delen.

 

Eigen maatregelen
Een medewerker van het Waterschap gaf meer uitleg over ‘eigen’ maatregelen. Maatregelen die in en rondom het huis kunnen worden aangebracht. Hier konden vragen gesteld worden over bijvoorbeeld schotten (voor de voordeur).

 

Vervolg
Beide avonden gaven veel informatie, maar ook nieuwe inzichten en huiswerk voor het Waterschap om de maatregelen verder uit te werken. Zowel in Bocholtz als in Simpelveld zijn vervolgafspraken gemaakt om de problematiek – en ook de locaties – nader te bekijken. Alle informatie wordt meegenomen om tot het verder uitwerken van de maatregelen te komen.

 

Mocht u zelf nog (aanvullende) informatie willen delen, dan kan dat via onze contactpersoon bij het Waterschap, Remmert Slagter, via r.slagter@waterschaplimburg.nl. Zodra we een goed beeld hebben van de maatregelen om wateroverlast te verminderen, dan komen we bij u terug.

 

Was u verhinderd en wilt u de presentatie bekijken? Ga dan naar de website van het Waterschap: www.metelkaar.waterschaplimburg.nl/projecten/simpelveld-bocholtz.

Tekst: Gemeente Simpelveld