Scheidsrechter beslist duel Heksenberg-NEC-Walram” Wedstrijd kenmerkte zich o.a. over “dubieuze” beslissingen

Heksenberg-NEC-Walram

Laten we dit verslag beginnen door te stellen dat het uiteraard altijd, of vaak zoals men wil, makkelijk is om de scheidsrechter de schuld te geven. Maar afgelopen zondag, bij de wedstrijd Heksenberg-NEC-Walram in de derde klasse A op Sportpark de Varenbeuk, kwam terecht de opmerking dat men dit zelf meegemaakt moet hebben om er een oordeel over te “vellen”. Genoemde opmerking werd dientengevolge dan ook gevoed door de twee elftallen. Het leek er dan ook op dat leidsman Janssen niet zijn beste fluit dag had met vooral in de tweede helft een zeer bepalende rol vervulde.

Voetballend gaf de eerste helft een geheel ander beeld met thuisclub Heksenberg-NEC  de betere ploeg. Gezien het spel van hen zou het niet misstaan hebben als de thuisclub, gezien de mogelijkheden hiertoe  met rust al met 3-0 of 4-0 voor hadden kunnen staan. Heksenberg-NEC nam dan ook voor rust, dankzij Jasper Braad, de 1-0 voorsprong op de bezoekende Valkenburgers. Iedereen dacht dan ook dat de thuisclub verder zou toeslaan. Maar het liep anders want zelfs vrij voor de goal werd niet gescoord en paal en lat stonden doelpunten in de weg. Maar zoals zo vaak het geval is maakte Philippe van Laar op slag van rust  gelijk 1-1. Dit als gevolg dat de thuisclub niet adequaat verdedigde.

De 2e helft zou, wat eigenlijk niemand verwacht had heel anders worden. Bij een dieptepass van Walram kwam de bal terecht bij Collin van Eijk  die de bal opving.  De scheidsrechter stond op de middenlijn en kon van die afstand zien, maar daar twijfelde iedereen aan ,dat hij de bal oppakte buiten het strafschopgebied. Dus jawel hoor, direct rood voor een onterechte beoordeling. Maar het werd nog erger. Kort daarop werd door Walram geappelleerd voor een handsbal en de scheidsrechter floot voor strafschop. Bij de vraag wie gaf hij aan dat hij het niet wist. Ook geen gele kaart. Ongelofelijk maar waar, dus wéér een verkeerde beoordeling ten nadele van Heksenberg-NEC.

De strafschop werd gestopt door Devaino van Oppen en in de rebound stond de scheidsrechter in het 5-metergebied en liep achteruit in de groep verdedigers van Heksenberg-NEC. Een botsing tot gevolg maar aanvaller Jan Thewissen kon de bal alsnog intikken 1-2. Bij genoemde botsing kon Pascal L’Abee richting ziekenhuis. De gifbeker voor de mannen van Kevin Nowacki was daarbij nog niet leeg. Een onwel geworden supporter van Heksenberg-NEC voegde er nóg een emotioneel moment op deze dag toe. Hij werd door de ambulance afgevoerd. Heksenberg-NEC (nog spelende met slechts 9 spelers) kreeg nog voor het eindsignaal klonk nogmaals een tegenslag te verwerken want Haroun Benaziba van Walram bracht de eindstand op 1-3. (Overigens gaat het gelukkig weer goed met de onwel geworden supporter).

Ondanks de nederlaag is een compliment voor alle mannen van Kevin Nowacki zeker op zijn plaats. Dit ondanks alle foute beslissingen (waaronder een onterecht afgekeurd doelpunt bij de stand van 1-2) en de emotionele situatie langs de lijn dat men toch is doorgegaan. Heksenberg-NEC vervulde ook een sportieve plicht om ook een compliment te geven aan vv Walram die de gehele situatie met Heksenberg-NEC meevoelde. Maar helaas waren de punten door de scheidsrechter al aan Walram gegeven.

Heksenberg-NEC staat nu 9e op de ranglijst met 7 punten uit 6 wedstrijden. Zondag 5 november moet Heksenberg-NEC, voor een onvervalste Heerlense derby, uit naar Sporting Heerlen die samen met FC Gulpen nu de koplopers zijn in de derde klasse A.

Voetbalprenten: Pixabay en Stocks

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert