Gebrook opent carnavalsseizoen met 14 nieuwe “vastelaovesleedjes”

Comité Carnavalsviering Hoensbroek

Aanstaande zaterdag 11 november opent sjtadsvastelaovesvereniging CCH het vijfde seizoen tijdens het Breuker Vastelaovesleedjes Konkoer. Traditiegetrouw wordt tijdens deze avond in het Kasteel van Hoensbroek gestreden om de titel “Sjlager va Gebrook”. Ook dit jaar hebben de tekstschrijvers en arrangeurs niet stil gezeten, want er zijn maar liefst veertien liedjes die zullen meedingen naar de eindzege.

Naast verschillende vertrouwde gezichten op de bühne van het BVLK zijn er dit jaar enkele debutanten te verwelkomen. Hoewel, sommige debuterende acts brengen ervaren zangers of zangeressen mee om te stralen tijdens hun optreden. Op deze avond kunt u voor het eerst in de geschiedenis van het BVLK de zangkunsten bewonderen van De Pasqwallie’s, Alles Paletti, Zomaer Get en De Wolfies. 

Uiteraard zijn de Bölkes ook weer present. Zij zullen pogen hun overwinning van vorig jaar te prolongeren. Hun sjlager ‘Dadderdatdoot daddoodergoot’ stal toen de harten van zowel de vakjury als de zaaljury. Ook zo benieuwd welk vastelaovesleedje zich dit seizoen ‘Sjlager va Gebrook’ mag noemen? Op 11 november aanstaande zullen vanaf 19:44 de poorten van Kasteel Hoensbroek geopend zijn voor het publiek. Om 20:33 zal de Breuker Blaoskapel ‘Gebrook Alaaf’ inzetten en gaat de avond van start.

De entree bedraagt €5,-, inclusief stemformulier. Na afloop is er een gezellige avond met DJ om het inluiden van het nieuwe seizoen samen te vieren. 

Foto en Tekst: Cch Gebrook