carnaval

Traditie getrouw kiest Kerkrade ook dit jaar weer haar nieuwe vasteloavends sjlajer.  Op vrijdag 24 november a.s. zal de sjlajerparade voor de tweede keer op rij gehouden worden in theaterzaal “de Buun” aan (Rolduckerstraat 157).  

Om 20.11 uur zal d’r Kirchroatsjer Vasteloavends Verain de opening verrichten middels het verwelkomen van de deelnemende carnavalsartiesten, de jury en in het bijzonder alle bezoekers. Jo Smeets zal  de winnende sjlajer van vorig seizoen “D’r sjunste Prins” nog één kaar laten klinken. Daarna zullen, met aankondiging van presentator Roger Lataster, maar liefst 12 nieuwe sjlajers ten gehore worden gebracht.

Hierna zal het juryberaad plaatsvinden en zullen de artiesten een tweede keer optreden. Tenslotte zal KVV-president Walter Sterk de nummers 3, 2 en de winnaar bekend maken en wordt een cheque van € 500,-  en een prachtige  troffee overhandigd.  Uiteraard zal de winnende sjlajer nog een keer uitbundig over de “Buun” gebracht worden. De deelnemende carnavalsartiesten zullen in onderstaande volgorde optreden:

 • Los mar joa
 • Radauw
 • D’r Tim
 • Herman Blaauw
 • Rene Reulings
 • Kót & jód
 • Sjpas vuur drei
 • Duo de Radies
 • Wiesse Sjwaam
 • Jo Smeets
 • Viva la Vida
 • Danny Pouwels

De entrée is zoals gebruikelijk gratis.

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie