Kerst in West: Een Warme Kerstbeleving in Kerkrade-West met Markt, Activiteiten en Gezelligheid

Kerstmarkt

Kerst in West is een initiatief voor, door en met bewoners uit de wijk Kerkrade-West. Eerder dit jaar (zomervakantie) hebben diverse bewoners van West, verenigingsmensen van de Schutterij St. Sebastianus Kerkrade-West, Veteranen Ondersteuningsgroep, Mijn Speelpark West en Park West Events de 1e buurtcamping in Park West succesvol georganiseerd. Dat smaakte naar meer en al snel ontstond het idee om de bestaande Kerstmarkt in ’t Westhoes uit te breiden.

Kerstmarkt
De kerstmarkt zelf kent haar 2e editie en José Oerlemans is hier de kartrekker. De professionals in ’t Westhoes (de coalitie WijkWest) hebben alle partijen met elkaar verbonden en ondersteunen met hun eigen vrijwilligers en eigen inzet dit fantastisch evenement.

Kerstmarkt
Naast de markt binnen, zijn er buiten allerlei kerstactiviteiten. Het thema dit jaar is Scrooge.  Mijn speeltuin en het Park West zijn in kerstsfeer aangekleed met kraampjes, kerstbomen, vuurkorven en heuse auteurs die de bezoekers het verhaal van Scrooge laten beleven . Er is van alles te doen in en om ’t Westhoes.

Kerstmarkt
Meer dan 30 marktkramen vol zelfgemaakte artikelen, verse wafels, warme chocomel, soep, muziek waaronder A Capella Hoafum, d’r Koelpiet die verhalen verteld, de Scrooge-familie met bijbehorende speurtocht door het Park West, veel leuke prijzen, een grabbelton en vooral veel gezelligheid.

Een markt waar iedereen welkom is, waar niemand alleen hoeft te zijn, waar we ervoor elkaar zijn. Kortom: Kerst in West is Kerkrade-West beleven. Een aanrader!

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie