Techniek College Parkstad Limburg

Op vrijdag 17 november vierde het Techniek College Parkstad Limburg (TCPL) en het TechLab de ontvangst van de 1000ste basisschoolleerling. Het TechLab, in samenwerking met STEAM Limburg, het Techniek College Parkstad Limburg, en onderwijsstichtingen Movare en Innovo, biedt leerlingen en leerkrachten van groep 5 t/m 8 een unieke ervaring in wetenschap en techniek.

Sinds de lancering afgelopen voorjaar hebben Natascha Latten en Frans de Goede, werkzaam in het TechLab vanuit het VMBO, met enthousiasme samengewerkt om leerlingen te inspireren. Het behalen van de 1000ste basisschoolleerling markeert het succes van het TechLab als integraal onderdeel van het educatieve landschap in Parkstad.

Techniek College Parkstad Limburg

Het TechLab is een levendig voorbeeld van een vruchtbare samenwerking tussen onderwijsstichtingen, waar leerlingen worden ondergedompeld in uitdagende opdrachten die aansluiten op het basisschoolcurriculum. Natascha Latten benadrukt de waarde van deze samenwerking en de unieke positie van het TechLab binnen het Techniek College Parkstad Limburg. “Onze samenwerking met Innovo en Movare volgt uit onze betrokkenheid bij STEAM Limburg. Het TechLab is niet alleen inspirerend voor basisschoolleerlingen, maar ook een brug naar het voortgezet onderwijs, waar we samenwerken met diverse VMBO-scholen om jongeren warm te maken voor technische vakken.”

Met de groeiende vraag naar technisch geschoolde professionals benadrukt het TechLab het belang van vroegtijdige in aanraking komen met wetenschap en techniek. Het Techniek College Parkstad Limburg blijft zich inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor technische opleidingen en een solide basis te leggen voor hun toekomst. Voor meer informatie: www.tcpl.nl/techlab en www.tcpl.nl.

Foto en Tekst: Raymond Helebrand