Tachtig procent nieuwbouwappartementen ‘Klummerhof’ voor inwoners Klimmen en gemeente Voerendaal

Gemeente Voerendaal

Zestien van de twintig woningen in het nieuwbouw appartementencomplex ‘Klummerhof” in Klimmen, zijn toegewezen aan inwoners van Klimmen en de gemeente Voerendaal. “Een dergelijke succesvolle doorstroming komt de leefbaarheid van de gemeente Voerendaal, en Klimmen in het bijzonder, ten goede”, zegt Marcel Meulen (interim-directeur-bestuurder Vanhier Wonen). “Hierdoor krijgen andere inwoners weer meer kans om een passende woning te vinden”.

Afgelopen woensdag bezochten wethouders Ruud Braun en Harry Coenen samen met Marcel Meulen en Peter Ravestein van Vanhier Wonen het nieuwbouwproject Klummerhof. De appartementen die in het complex op de hoek van de Dr. Poelsstraat en de Houtstraat in Klimmen gerealiseerd zijn, zijn levensloopbestendig gebouwd. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren. 

Toekomst van Klimmen

“De aanvullende prestatieafspraken hebben gewerkt. Dat zoveel senioren nu een woning zullen betrekken die én bij hun woonsituatie past én in hun eigen vertrouwde omgeving ligt, is fantastisch voor de toekomst van Klimmen”, aldus wethouder Ruud Braun. “We zien dat steeds meer mensen (noodgedwongen) wegtrekken uit de gemeente. De belangrijkste oorzaak van deze trend is dat het voor velen steeds moeilijker wordt om een woning te vinden in het eigen dorp. Met de komst van de Klummerhof en deze manier van toewijzen van de woningen, maakt de oudere generatie plek voor de jongere generatie die graag in de gemeente Voerendaal willen wonen.” 

Sleuteloverdracht

Over circa twee weken krijgen de nieuwe huurders de sleutel en kunnen zij verhuizen. Veel bewoners zullen elkaar al vanuit het dorp kennen, verwacht Peter Ravestein: “hierdoor zal de Klummerhof voor hen ongetwijfeld al snel als een thuis voelen.”

Foto en Tekst: Gemeente Voerendaal