Verkeersbrigadiers van basisschool Witheim Mechelen ontvangen Jongerenlintje

Jongerenlintje 2023

Op woensdag 29 november ontvangen 26 verkeersbrigadiers van groep 7 en 8 van basisschool Witheim uit Mechelen het officiële Jongerenlintje van de gemeente Gulpen-Wittem. Dat gebeurt op advies van de Selectiecommissie Jongerenlintje. De jongeren ontvangen dan uit handen van burgemeester Ramaekers namens het college van burgemeester en wethouders hun welverdiende lintje. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis.

Jongerenlintje 2023

De verkeersbrigadiers ontvangen dit Jongerenlintje omdat zij leerlingen van basisschool Witheim en andere voetgangers een veilige oversteek bieden op de drukke Hilleshagerweg in Mechelen. Zij dragen zorg voor de verkeersveiligheid van iedereen die wil oversteken en dat is een grote verantwoordelijkheid. Dit doen zij vrijwillig, voor en na schooltijd en door weer en wind. Om als verkeersbrigadier te kunnen worden ingezet volgden alle leerlingen een cursus. De basisschool van Mechelen is de enige basisschool in Gulpen-Wittem waar verkeersbrigadiers actief zijn. De verkeersbrigadiers noteren nummerbordplaten van weggebruikers die hun stopteken of aanwijzing negeren. Wie genoteerd wordt kan een fikse boete verwachten.

Jongerenlintje 2023
Jongerenlintje 2023

Het Jongerenlintje is een initiatief van de gemeente Gulpen-Wittem. Het lintje wordt uitgereikt aan jongeren tussen 6 tot en met 23 jaar die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de samenleving en aan hen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Foto: Eleven Media
Tekst: Gemeente Gulpen-Wittem