Komende zondag 3 december bezoekt St Nicolaas ook de wijk Heksenberg/Pronsebroek – Kinderen kunnen zich t/m morgen vrijdag 1 december nog aanmelden

Sinterklaas

De kinderen uit de wijk Heksenberg/Pronsebroek in de gemeente Heerlen zijn maar wat trots dat zij van oudsher (dus van generatie op generatie) kunnen genieten van de jaarlijkse aanwezigheid van St. Nicolaas en zijn begeleidende pieten.Dit uiteraard van de kinderen met een groot dankjewel voor de organisatie van het St. Nicolaasfeest in Heksenberg/Pronsebroek.

In dit onderhavige geval mag zeker niet onvermeld blijven dat de organisatie van genoemd St Nicolaasfeest tientallen jaren prima in handen was van Hans en Thea Wunderink. Samen, evenals hun eigen vrijwillige status, met andere vrijwilligers droegen zij, jaar in jaar uit, dat tijdens het St Nicolaasfeest in het Gemeenschapshuis Heksenberg, er alleen maar tevreden en glunderende gezichten van de aanwezige kinderschare te zien waren. Zeker voor de organisatie een boven de beste compliment. Ga er maar aan staan.

Maar helaas komt eens een einde aan de inspanningen gedaan door Hans en Thea Wunderink. Ook zij werden een dagje ouder en was dientengevolge de tijd aangebroken om het een beetje rustiger aan te doen. Want, behalve organisatie St Nicolaasfeest, was hun vrijwilligers impact op meerdere activiteiten zichtbaar. Dat hiervoor de nodige dank op zijn plaats is, mag dan ook overduidelijk blijken.

Sinterklaas

Nadat Hans en Thea Wunderink zich hadden teruggetrokken nam Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek de organisatie weer op zich Wel met dien verstande dat de daadwerkelijke organisatie, met financiële steun van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek (ook nu 2023) werd en wordt uitgevoerd door een heus St.Nicolaascomite, zoals dit al eerder in beeld was. Dit comité draagt er dan ook zorg voor dat de kinderen van de wijk een onvergetelijke St. Nicolaasmiddag beleven in het Gemeenschapshuis Heksenberg.

 

Ook komende zondag 3 december zal het niet anders zijn. De Sint, die enkele dagen geleden nog zijn opwachting had gemaakt in het Corneliushuis in Heerlerheide waar een meer als geslaagd Sinterklaasfeest met show was gehouden liet dan ook overduidelijk blijken dat hij Heksenberg/Pronsebroek niet zou vergeten om de kinderen van deze wijk in audiëntie te kunnen ontmoeten. Maar genoemde audiëntie is ook een moment dat de kinderen, evenals voorgaande jaren, verrast worden met cadeaus, snoep en mandarijnen. Nadat om 13.30 uur de zaal van het Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg open is gesteld zal de goedheiligman om 14.00 zijn intrede doen. Overigens zal er ook een ballonnenpiet de kinderen met fraai, ter plekke, gemaakte ballonnen een groot plezier doen. Niet vergeten mag worden dat voor dit St. Nicolaasfeest 2023 vrijwilligers van carnavalsvereniging Heks’n jägers hun beste beentje zullen voorzetten. Kortom, het beloofd weer een geweldig en gezellig St Nicolaasfeest te worden, welk om 16.30 uur ten einde zal zijn.

Tot en met morgen vrijdag 1 december is het, zo laat de organisatie ons weten, kan aanmelding nog plaatsvinden middels een aanmeldstrookje bij Marco Custers van Tabak & Gemak Winkelcentrum Heksenberg of via mail naar philicy@hotmail.com.

Archieffoto’s: Bigstock

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert