Breng verhalen tot leven tijdens de Verhalentafels in de Bibliotheek in Brunssum en Kerkrade 

De Verhalentafels in de Bibliotheek zijn een ontmoetingsplek én een plek om samen herinneringen op te halen. Elke keer staat er een thema, een wijk of markant gebouw centraal. Er zijn foto’s en krantenknipsel aanwezig. In december hebben we het over het Unitasgebouw (Bibliotheek Brunssum) en Chevremont (HuB.Bibliotheek Kerkrade).

Verhalentafel Unitasgebouw in Bibliotheek Brunssum
Do. 7 december | 14:00 – 15:30 uur

Gemeenschapshuizen spelen al meer dan 100 jaar een belangrijke rol in onze samenleving. Het eerste gemeenschapshuis van Brunssum bevond zich in het Unitasgebouw. Nadat Brunssum in 1919 een nieuwe kerk kreeg, werd de oude kerk verbouwd tot gemeenschapshuis. Tot in de jaren 90 heeft de kerk dienstgedaan als gemeenschapshuis, vervolgens is het gemeenschapshuis verhuisd naar het klooster in de Kloosterstraat. Ook oud-beheerders zijn aanwezig om te vertellen over het Unitasgebouw.  Servie Broers leidt de verhalentafel in Brunssum. 

Verhalentafel Chevremont in HuB.Bibliotheek Kerkrade
Do. 14 december, 10:30 – 12:00 uur

Deze keer zetten we bij de verhalentafel Chevremont in het zonnetje. De gangmaker is Giel Roukens, in Chevremont een zeer actieve bewoner die ‘alles’ weet over het voormalige dorp dat nu bij Kerkrade hoort.

Gratis, wel graag vooraf aanmelden
Heb je zelf foto’s en krantenknipsels passend bij het thema van deze Verhalentafel? Neem ze mee! We zijn benieuwd naar jouw verhalen.

De Verhalentafels zijn gratis, wel graag vooraf aanmelden: www.bibliotheekkerkrade.nl 

Foto en Tekst: Bibliotheek Kerkrade